Google najbolji poslodavac

Tvrtka Glassdoor napravila je istraživanje kojem je bilo cilj utvrditi tko u Silicijskoj dolini nudi najbolje radne uvjete i tko ima najbolje plaćene djelatnike.

U oba slučaja Google je zauzeo prvo mjesto, dok su se na drugom i trećem mjestu našle tvrtke Costco Wholesale i Facebook. Microsoft je zauzeo 18. mjesto, a Apple se nije niti našao unutar 25 najboljih poslodavaca.

Naime prema podacima do kojih je došao Glassdoor prosječna godišnja plaća softverskog inženjera u Googleu iznosi 128,000 dolara, dok Facebookovi programeri imaju plaću neznatno manju od 120,000 dolara godišnje. Microsoft za isti posao nudi plaću od 111,000 dolara godišnje zbog čega je i završio na 18. mjestu.

Istine radi treba napomenuti da Apple dosta dobro plaća softverske inženjere (132,000 dolara godišnje), ali s liste TOP 25 ga je izbacila činjenica da su se vrednovale i plaće ostalih djelatnika poput prodavača u njihovim trgovinama, a oni ni izbliza ne zarađuju tolike iznose.

Priliko ocjenjivanja nije jedini uvjet bio visina plaće, već i dodatne benicifije koje tvrtke nude svojim zaposlenicima, poput zdravstvenog osiguranja, plaćeni obroci, dionice tvtke i slično.

Podatke o ostalim tvrtkama i iznosima koje njihovi radnici zarađuju na godišnjoj bazi možete vidjeti ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...