“Hrvatska volontira” u Zadru pod motom “Frendove ekipiraj i volontiraj”

Hrvatska mreža volonterskih centara već četvrtu godinu za redom organizira manifestaciju „Hrvatska volontira!“, mobilizirajući velik broj organizatora volontiranja i volontera u zajedničkom isticanju značaja volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva.

U 2014. naglasak kampanje je na volontiranju mladih i njihovom doprinosu društvu, a  ovogodišnja poruka kampanje je „Frendove ekipiraj i volontiraj!“. U sklopu toga Volonterski centar Zadar organizira nekoliko aktivnosti tijekom prva tri dana idućeg tjedna. I to:

 

Ponedjeljak, 19. svibnja.:

Volonterski centar Zadar u suradnji sa Zadarskim srednjim školama: organizirano predstavljanje volonterskih aktivnosti u Gradskoj knjižnici Zadar od 11.00 do 13.00 sati.

 

Utorak, 20. svibnja:

Volonterski centar Zadar – u suradnji s Ekonomsko birotehničkom i trgovačkom školom Zadar, Gimnazijom Jurja Barakovića, Gimnazijom Vladimira Nazora, Hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom Zadar, Medicinskom školom Ante Kuzmanića, Obrtničkom školom Gojka Matuline, Prirodoslovno-grafičkom školom, Srednjom školom Biograd na Moru, Poljoprivrednom, prehrambenom i veterinarskom školom Stanka Ožanića, Školom za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost i Klasičnom gimnazijom Ivana Pavla II –   organizira humanitarni sajam srednjih škola pod nazivom „Mladi za mlade“ (Narodni trg) također od 10.00 do 13.00 sati. Svečano otvorenje je u 10:00, a cjelokupni prihod je namijenjen potrebama mladih Doma za odgoj djece i mladeži Zadar.

 

Srijeda 21. svibnja:

Volonterski centar Zadar i Dom za odgoj djece i mladeži Zadar priređuju volontersku akciju uređenja okoliša i prostora Doma za odgoj djece i mladeži u sklopu koje će biti upriličena i predaja sredstava sakupljenih na humanitarnom sajmu srednjih škola „Mladi za mlade“  između 10.00 i 13.00.

Treba znati kako se Volonterski centar Zadar ponosno drugu godinu za redom uključuje u volonterske aktivnosti povodom nacionalne kampanje „Hrvatska volontira!“. Lanjsko iskustvo nam kazuje da možemo očekivati pozitivnu i uspješnu akciju kroz sve zakazane aktivnosti. Pozivamo sve zainteresirane da nas posjete i uključe se u volonterske aktivnosti, a napose zahvaljujemo tvrtkama Bauhaus i Baumax na donacijama materijala za volonterske akcije koji su na taj način omogućili pomoć Domu za odgoj djece i mladeži Zadar, naglašavaju iz Volonterskog centra.

Inače, za sve informacije u svezi spomenutih akcija, ali i ostalih pitanja, VCZ se može pronaći i posjetiti na adresi Jurja Bijankinija 7, svakog radnog dana od 7 do 15:00, ali i kontaktirati na telefon: 023/250-830 kao i na e-mail: [email protected].

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...