Humanitarna prodaja đačkih proizvoda namijenjena Domu za odgoj mladeži i djece Zadar

Nakon što je u ponedjeljak, u suradnji sa zadarskim srednjim školama, kao i skupa s Udrugom socijalnih radnika, upriličio predstavljanje volonterskih aktivnosti u Gradskoj knjižnici Zadar i na adresi USR-a u Ulici Jurja Bijankinija, pa zajedno s Udrugom za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“ u projektu „Volontiram“ priredio volontersku akciju čišćenja i uređivanje budućih prostorija Zajednice udruga „Centar nezavisne kulture“, u Zrinsko-Frankopanskoj 3, Volonterski centar Zadar organizira danas na Narodnom trgu, pod nazivom „Mladi za mlade“, humanitarni sajam.

Naime, u suradnji s Ekonomsko birotehničkom i trgovačkom školom Zadar, Gimnazijom Jurja Barakovića, Gimnazijom Vladimira Nazora, Hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom Zadar, Medicinskom školom Ante Kuzmanića, Obrtničkom školom Gojka Matuline, Prirodoslovnografičkom školom, Srednjom školom Biograd na Moru, Poljoprivrednom, prehrambenom i veterinarskom školom Stanka Ožanića ,Školom za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost, Klasičnom gimnazijom Ivana Pavla II, provodi se u utorak karitativna prodaja školskih proizvoda  s koje je cjelokupni prihod namijenjen Domu za odgoj djece i mladeži Zadar. Tom prilikom Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, učenici dizajna tekstila i aranžersko scenografskog dizajna doniraju 30 svojih radova.

U okviru Nacionalne kampanje „Hrvatska volontira“ u aktualnom tjednu od 19.05. do 24.05., između ponedjeljka i petka, s naglaskom na mlade i njihovom doprinosu društvu, VCZ je jučer obišao Dom za odrasle osobe u Zemuniku Donjem, ali i organizirao hranjenje konja, čišćenje boksova, metenje i čišćenje podova u štali, timarenje konja i terapijsko jahanje u sklopu radno-terapijskih aktivnosti Udruge „Vihor“ za korisnike Doma.

Iz niza ostalih hvale vrijednih i zanimljivih aktivnosti izdvajamo pomoć korisnicima u sklopu Odsjeka za rekreaciju i radnu terapiju Psihijatrijske bolnice Ugljan (19.-23.5.), zatim uz Udrugu za podršku žrtvama i svjedocima, podružnica priređuje predstavljanje rada u suradnji s Odjelom za podršku svjedocima i žrtvama u kaznenim postupcima na Županijskom sudu (19.-24.5.), onda u srijedu 21.5., Volonterski centar Zadar i Dom za odgoj djece i mladeži Zadar provode volontersku akciju uređenja okoliša (bojanje ograde i sl.) u sklopu koje će biti upriličena i predaja sredstava sakupljenih na humanitarnom sajmu srednjih škola…

 

Također izdvajamo iz sadržajnog programa:

22.-24.5. – Udruga “Žena u Domovinskom ratu – Zadar“: izložba književnih djela i rukotvorina članica udruge, Narodni trg 1, 9.00 – 12.00 sati.

22.5. – Dom za odrasle osobe sv. Frane Zadar: natjecanje u boćama za korisnike smještaja i dnevnog boravka Doma za psihički bolesne odrasle osobe Sv. Frane Zadar, u boćarskom klubu Brodarica,10.00 do 12.00 sati.

24.5. – Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat: čišćenje infektivnog otpada, Park Vladimira Nazora Zadar i Park, Kapetanski Zadar, 10.00…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...