I Badelj upitan, na oporavku dva tjedna, Kovač zadovoljan prvom fazom priprema

Brojimo 12 dana uoči početka nogometnog spektakla planetarnih razmjera. Novosti nekih naročitih iz HR tabora nema izuzev naravno da je izabrana vrsta okončala prvi dio austrijskih blitz priprema. Ipak, Milan Badelj obavio je u petak posljepodne pregled MR-om u bolnici Sv. Katarina u Zaboku, izvijestili su iz HNS-a. Pregled kod dr. Igora Borića otkrio je manju rupturu mišića koja zahtijeva oporavak u dužini otprilike dva tjedna.

Badelj će nastaviti s fizikalnom terapijom te će se u petak pridružiti suigračima u Osijeku. Kroz naredna dva dana, izbornik Niko Kovač će u suradnji s liječnicima reprezentacije odlučiti o Badeljevom statusu uoči objave liste igrača za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, otkrili su na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

Premda bez najmanje dvojice standardnih, barem kada pričamo o užoj skupini pretendenata na dres A prvotimca u srazu s „kariokama“ 12. lipnja, selektor je za sada- zadovoljan…

Na dan odlaska iz Bad Tatzmannsdorfa, Niko Kovač održao je konferenciju za medije o prenio kakva je situacija s ozljedama, ali i još ponešto u svezi kadra.

Pranjić radi po individualnom programu i puno mu je bolje, ali nisam siguran da će nastupiti protiv Malija. To ćemo odlučiti nakon konzultacija s liječnicima. Badelj ide u Zabok na preglede, a Brozović je dobio udarac u gležanj i nismo ga opteretili na terenu, rekao je Kovač.

Malo su, tvrdi, općenito smanjili planirano, vidjelo se da su igrači prilično iscrpljeni i kako nema naročitog smisla da se forsiraju ako  fizički i psihički ne mogu izdržati zadani tempo rada. No, naglašava, zadovoljan je njihovim zalaganjem, želja im je velika.

Međusobni su nam odnosi odlični, što nije lako kada ste iz dana u dan zajedno i želim da to tako i ostane, dodao je hrvatski izbornik i priznao kako u glavi ima već veći dio popisa putnika za Brazil, a nitko s konačnog popisa neće ići “turistički”, poručio je Kovač preko biltena HNS-a komentirajući neke pojedinačne statuse novinara:

Sammir je vrlo kvalitetno odradio pripreme, pozitivno sam iznenađen njegovim pristupom, radom i ponašanjem, a svi znamo da zna igrati na vrlo visokoj razini. Kranjčarova mu je ozljeda otvorila priliku, a on ju je prihvatio. Rebić je također odradio dobre pripreme i dobru utakmicu protiv Ukrajine, Vrsaljko je bio odličan, možda je i on jedno od rješenja za lijevu stranu. Modrić će nam se priključiti u Osijeku, najvjerojatnije će i trenirati, ali bit ćemo oprezni. Imamo i dobrih i loših strana. Na lošima radimo i pokušavamo ih ispraviti. Želimo automatizaciju, da se zna tko se kada i kako kreće, to je jako važno. Protivnicima ćemo se posvetiti tek u Brazilu, zaključio je izbornik hrvatskih reprezentativaca.

Hrvatska danas u Gradskom vrtu u 16:00 igra test utakmicu kontra Malija.

Inače, izabrana vrsta Meksika odmjerila je snage s Izraelom i stigla do pobjede 3:0, uz dva pogotka Layuna i jedan Fabiana. Layun je bio precizan u 43. i 62. minuti, a Fabian je stavio “točku na i” pet minuta prije kraja.

Utakmicu je obilježila i ozljeda glave meksičkog vratara Corone, kojega je u drugom poluvremenu zamijenio Ochoa, a od nacionalnog se dresa oprostio Cuauhtemoc Blanco, napadačka legenda.

Kamerunci su poslije pobjede nad Makedonijom poraženi od Paragvaja 2:1. Romero je doveo Paragvajce u vodstvo već u trećoj minuti, prednost je udvostručio Santa Cruz sredinom drugog poluvremena, a konačni je rezultat iz gužve postavio Choupo-Moting u 76. minuti dvoboja. Momčad Volkera Finkea imala je i izvrsnu priliku za izjednačenje, ali Idrissou nije realizirao kazneni udarac u samoj završnici susreta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...