“Iziđite na izbore u nedjelju, nije nevažno tko nas zastupa u Europskoj Uniji!”

Izađite u nedjelju na izbore i na glasačkim mjestima dajte svoj glas najboljima. Pozvali su na konferenciji za tisak, stanovništvo, čelnici zadarskog i županijskog HDZ-a.

Podsjetili su kako su ulaskom Hrvatske u EU, Europski parlament i druga EU tijela preuzela bitan dio ovlasti Hrvatskog sabora i Vlade RH.

Nije svejedno tko nas zastupa na lokalnim razinama, ali niti malo nije nebitno ni tko će nas zastupati u EU, jer Europska unija putem svojih alata ima mogućnosti podići kvalitetu u svim segmentima života članica, od pomoći u komunalnoj i društvenoj infrastrukturi, kao i poduzetnicima, preko potpora u obrazovanju, pa onima namijenjenih mladima,  starijima i nemoćnima, do izgradnje turističkih sadržaja i zaštite okoliša, kazao je Božidar Kalmeta.

Prvi čovjek županijskog HDZ-a prigodu je iskoristio i kako bi prozvao Hrvatsku vladu, uz opasku da je tijekom mandata stopirala brojne zadarske projekte,  posebno luku Gaženica.

Oni su zaustavili projekt u kojemu je već bilo zapošljavanja, a Zadru su umjesto centra namijenili ulogu ispostava državnih službi, dodao je Kalmeta. Na to se nadovezao i njegov stranački kolega Stipe Zrilić, koji je također prozvao Vladu. budući da zbog nekompetentnih ljudi koji na tome rade, nije iskoristila mogućnosti EU fondova.

Hrvatski narod očekuje da živi bolje nego do sada i zna da to neće doći tek tako, nego se mora i sam angažirati, kako bi se to dogodilo, EU je prilika ali i izazov, poručio je župan.

I Zvonimir Vrančić, naglasio je značaj izbora 25. svibnja.

U EU se donose odluke koje su iznimno važne za našu državu i ukupno društvo, pa onda i za svakoga pojedinca. Pozivam građane da izađu na izbore za Europski parlament i da glas dadu koalicijskoj listi broj šest, poručio je predsjednik GO HDZ Zadar.

Naravno, dotakli su se prisutni i aktualnih događanja:

Treba kazati kako su gotovo svi koji su kandidirali svoje liste za Europski parlament još prošlog vikenda prestali s kampanjom u znak solidarnosti s građanima ugroženima poplavama u Posavini, pa tako i Hrvatska demokratska zajednica. Umjesto da novac damo za organizaciju tih skupova, stranka će isti usmjeriti u sanaciju i pomoć ugroženim Slavoncima. Planirali smo nekoliko završnih skupova, ali smo odustali, ustvrdio je Božidar Kalmeta, koji je kao prvi čovjek Zadra, zahvalio građanima na iskazanoj plemenitosti, ali i nesebičnoj pomoći koju pružaju stradalima,  i pozvao ih da nastave pomagati i narednih dana i tjedana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...