Koncert Tee Kulaš u Katedrali

U nedjelju,18. svibnja 2014. godine u Katedrali sv. Stošije s početkom u 20 sati Tea Kulaš održati će orguljski koncert. Na repertoaru će biti djela stranih kompozitora :Pachelbela, Bacha, Anonimusa, Mendelssohna, Francka i Alaina. Ulaz je slobodan.

Tea Kulaš rođena je 1994. godine u Zadru. Glazbeno obrazovanje započinje 2000. godine u Glazbenoj školi Blagoje Bersa Zadar, instrument glasovir. Godine 2006. upisuje klavirski i teoretski odjel, a 2009. godine Odjel za orgulje u klasi prof. Martine Lazar. Posljednju godinu srednjoškolskog orguljaškog obrazovanja pohađa u Zagrebu u klasi prof. Pavla Mašića, pod čijim vodstvom osvaja prvu nagradu na regionalnom i treću nagradu na državnom natjecanju u Zagrebu u drugoj kategoriji. U redovnom školstvu, završila je grafički dizajn u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zadru. Osim glazbenih odjela, 2007. godine je završila i plesno obrazovanje u Glazbenoj školi Blagoje Bersa Zadar.

Tijekom školovanja je sudjelovala na regionalnim i državnim natjecanjima za skupine i solo plesače i osvajala nagrade. Zadarskom plesnom ansamblu je pristupila 2008. godine, te postala i voditeljica podmlatka ZPA s kojim je redovito sudjelovala na svim predstavama ansambla kao koreografkinja i plesačica. U Zagrebu se nastavlja baviti plesom kao članica plesne PRO skupine 4SOBE. Godine 2012. upisuje studij muzikologije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a 2013. godine studij orgulja u klasi prof. Ljerke Očić. Aktivno sudjeluje na seminarima interpretacije orguljaške glazbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...