Koncertu klapa u Bibinju i rafting regati na Zrmanji, ista ocjena – izvrstan

Dvama zanimljivim i atraktivnim, sportsko- kulturnim, ali i turističko promidžbenim, događanjima ušlo se u samo finale Dana županije, oba su se izvan njezina središta, Zadra.

Ispred crkve svetog Roka u Bibinjama održana je Smotra klapa Zadarske županije na kojoj je nastupilo 15 vokalnih skupina sa cijelog područja, bibinjski pjesnik Ante Sikirić-Krivin i kao gosti klapa Sinj iz Sinja. Kroz svojevrsni „a cappella“ obuhvaćeni su sastavi iz susjednih sredina koje odlikuju posebnosti poput prekrasnih otoka, primorja, Bukovice i Ravnih Kotara, Iako smo možda različiti u narječjima, običajima i drugim vrijednostima, isti smo u pjesmi- klapskoj pjesmi koja nas vezuje svih skupa.

Nastupili su Bibinje, Garofuli, Karmel, Koporan, Zikva, Težaci, Kalelarga, Luna, Sukošan, Libar, Kandelora, Munita, Peružini, Kožino i Kaleta.

Na IX. hrvatskoj rafting regati “Zrmanja 2014” sudjelovale su pak i dvije ekipe iz Zadarske županije među kojima i ekipa Tima za zdravlje na natjecateljskoj stazi dugačkoj je 14.5 kilometara, a prolazi se za oko 2-3 sata, ovisno o riječnim uvjetima.

Start se nalazi u mjestu Žegar-Bogatnik-Mlinice, a cilj je na Berberovom buku. Prvih 6 km staze do Velikog buka obiluje manjim brzacima, slapovima i ostalim riječnim fortifikacijama. Neposredno ispred Velikog buka u Zrmanju se ulijeva rijeka Krupa, sliv vlastitog toka i rijeke Krneze, pri čemu se Veliki buk visok 11.5 metara.

I zaobilazi se pješice, dakle bez plova u čamcima. Inače, rijeka Zrmanja duga je 69 kilometara, izvire iz snažnog vrela podno planine Poštak u južnoj Lici i ulijeva se u Jadran 12 kilometara od Obrovca. Organizator rafting regate je Riva rafting centar, a ovaj događaj koji je okupio preko 30 ekipa iz cijele Hrvatske dio je programa Županijskih dana 2014.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...