“Kriza se bliži kraju, Hrvatska ima ogroman potencijal i treba puno lijepih priča!”

Hrvatska Narodna Stranka – liberalni demokrati, prigodno je u petak obilježila Dan Europe na Narodnom Trgu u Zadru, gdje se tom prigodom s građanima susreo Vedran Kružić, pomoćnik ministra gospodarstva i član Središnjeg Odbora HNS-a.

Kada ćemo izići iz krize i koliko će ona trajati, spremaju li se kakve nove mjere kako bi se ubrzao oporavak, bila su uglavnom pitanja koja su se postavljala pomoćniku ministra gospodarstva.

– Upravo danas, na Dan Europe, bila je izvrsna prilika da s građanima porazgovaramo o iskustvima i očekivanjima blizu godinu dana nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a pogledi su različiti i kreću se naravno od onih krajnje pesimističkih do optimizma, kojega, ipak, na sreću, unatoč trenutnim okolnostima, ima u značajno većim količinama. Bila je to i prigoda da ih uputimo na brojne alate i mogućnosti koje otvara jedinstveno europsko tržište rada i kapitala s pola milijarde stanovnika. Porazgovarali smo i s nekim poduzetnicima, čuli njihova iskustva, koja su također  različita, dali im smjernice i savjete kako im i na koji način ministarstvo i država mogu pomoći, i mislim da se slobodno može kazati kako je današnji dan na Trgu bio pun pogodak, kazao je Kružić, napominjući kako  i sam djeli pozitivan stav u pogledu brzog razvoja domaćeg gospodarstva.

–  Na osnovu  posljednjih brojki iz privrednog okruženja uvjeren sam kako ćemo uskoro i mi početi izlaziti iz krize i otvarati se investicijama, time dakako i novim radnim mjestima. Predugo smo to čekali, ali potencijal je ogroman, napose kada su u pitanju Zadar i Zadarska županija, a Hrvatskoj treba puno, puno, lijepih priča,  naglasio je član Središnjeg odbora HNS-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...