LAG Laura predstavila vrhunska, kvalitetna i stolna vina s područja osam županijskih naselja

U organizaciji LAG-a “Laura” održana je u hotelu Carpymore u Biogradu na Moru prezentacija i degustacija vrhunskih, kvalitetnih i stolnih vina. Tom prilikom predstavilo se 12 vinara registriranih za prodaju sa područja Nadina, Polače, Lišana Tinjskih, Smilčića, Benkovca, Podgrađa, Bibinja i Pakoštana.

Napredak vina našeg kraja je  u posljednje vrijeme čudesan, kvaliteta lokalnih vina je izdignuta na višu razinu, stoga je ova prezentacija i degustacija lokalnih vina imala za cilj povezati lokalne vinare i lokalne ugostitelje, približiti ugostiteljima lokalna vina, te ih potaknuti da ista uvrste u svoju ponudu i na taj način obogate enološku i turističku ponudu našeg kraja,  kazali su predstavnici LAG-a pod voditeljskom “palicom” Ivana Čupića.

Na “business to business” prezentaciji sudjelovali su pak: PZ Maslina i vino, obrt Egi, OPG Šime Škaulj, Tilia d.o.o, Julijan Lonić, UO Karaba, Vinarija Jokić, Ker-vin, Badel 1862, Vinarija Benkovac, Vinarija Vrsaljko, OPG Božo Bačić i PO Kaštelanac. .

Prigoda je iskorištena i da se podijele brošure-Vinska karta Lokalne akcijske grupe “Laura“ u kojoj se nalaze podaci o vinarijama i vinima 12 vinara sa područja LAG-a “Laura“, kako bi ugostitelji imali na jednom mjestu podatke svih vinara. Izrada brošure su financirali LAG “Laura“ i Zadarska županija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...