Legende pomažu poplavljenima: Luka Modrić, Mandžo, Ibra, Đoković, Olić, Kovač…

Možemo misliti o njima što hoćemo, i ovo i ono, no nešto im se ne može osporiti, da su na koncu konca ipak i iznad svega- ljudi, mnogi među njima i većeg i plemenitijeg i domoljubnijega srca nego mnogi koji se, naročito kod nas, time rado vole busati u prsa.

Pričamo o sportašima, konkretno-nogometašima. Momčad madridskog Reala u subotu čeka finale Lige prvaka protiv gradskog rivala Atletica, međutim ni igrači „kraljevskog kluba“ nisu propustili priliku da daju podršku žrtvama poplave u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

Točnije, učinili su to hrvatski reprezentativac Luka Modrić, u društvu Cristiana Ronalda, Sergija Ramosa, Ikera Casillasa i braniča Alvara Arbeloe, koji je na svojem Twitteru profilu objavio fotografiju s porukom podrške stradalima.

– Teški dani za Hrvatsku, Bosnu i Srbiju. Šaljem podršku i snagu, napisao je Arbeloa. Naposljetku se na snimci okupila kompletna ekipa koja se zatekla na treningu u četvrtak.

Posljednjih tjedan dana cijela Hrvatska dignula se na noge kako bi pomogla unesrećenima, a njima su se osim popularnog Zadranina, pridružili i drugi nogometni reprezentativci poput Mandžukića, Olića i Vide, ali i stručnog stožera na čelu s braćom Kovač.

Mario Mandžukić pamtit će se zauvijek u Gunji,  tamo je dečko dojurio ravno iz Münchena. Da bi pomogao, bio uz ugrožene u najtežim trenucima. Mještani, kažu, ne mogu opisati koliko im znači takva gesta, koliko su svi oduševljeni Mandžom, piše Večernjak.

Ponudio se da će pomoći ako bilo što bude trebalo, vidjelo se kako ga je pogodila nesreća.

Nogometna zvijezda, ali čovjek velikoga srca, požrtvovni humanitarac, junačina iz „našega šora“, ljubimac cijele Slavonije, došao je “poskrivećki”, s menadžerom Ivanom Cvjetkovićem, bez najave, ne tražeći nikakav publicitet ni posebnu zahvalu, pomoći, susresti se s umornim, ojađenim, iscrpljenim ljudima, poslušati njihove potresne priče, udijeliti toplu riječ i usput donio šest tona namirnica.

I braća Kovač i delegacija HNS-a obišli su nekoliko lokacija koje su nastradale i dali  podršku unesrećenima.

– Ukoliko se mi na terenu budemo borili kao vi ovdje…, rekao je izbornik koji je stigao u društvu brata Roberta i Ivice Olića.

Olić i braća Kovač, u dogovoru s Darijom Srnom, odlučili su da će milijun kuna iz premija koje su dobili za eliminaciju Islanda donirati za stradale u poplavama.

Nizu sportaša koji su uplatili novac za žrtve poplave u Hrvatskoj, BiH i Srbiji priključio se i Zlatan Ibrahimović. On je iz Švedske uplatio novčanu pomoć za žrtve poplave u BiH. Ne zna se koliko je točno švedski nogometaš uplatio, ali nekakva obična brojka i nije toliko bitna…

Puno hvala Zlatanem tvoja podrška znači mnogo za sve one koji su pogođeni u ovoj katastrofi, stoji u zahvali na stranici organizacije ‘Naša djeca’.

Ibra nikad ne zaboravlja odakle su mu korijeni, i neka.

No, pravi junak i heroj „Balkana“ postao je minulih dana jedan tenisač. Ili po njegovom matičnom jeziku- srpski teniser, Novak Đoković, koji je donirao čak 500 tisuća dolara koje je osvojio na turniru u Rimu za žrtve poplava u svojoj zemlji. Đoković je na svom Twitteru odlučio pružiti podršku i unesrećenima u BiH i RH.

Srce me boli kada vidim koliko je ljudi evakuirano i ugroženo u Bosni! Preko 950.000 tisuća!!! Izdržite braćo… Pomoć će stizati iz svijeta, napisao je na Twitteru Novak.

Đokoviću, čija je majka iz Vinkovaca, nisu promakle ni poplave u Slavoniji.

Također, vidim da je i istok Hrvatske pogođen poplavama. Iskreno se nadam da vas neće pogoditi u onoj mjeri koliko Srbiju i Bosnu. Čuvajte se, istaknuo je istinski as. Legenda…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...