“Linić mi je slao poruke da pazim što radim”

Premijer Zoran Milanović gostujući u HTV-ovoj emisiji ‘Javna stvar’ još jednom se osvrnuo na dramatičan razlaz sa Slavkom Linićem. Na pitanje zna li što će to Linić otkriti nakon izbora za Europski parlament 25. svibnja, Milanović je odgovorio da bogami ne zna.

‘Bivši ministar me jučer prozvao da lažem. Tražio sam odgovore, a u ministra nemam povjerenja. Kao premijer ne mogu baš kopati po papirima, a zadovoljavajući odgovor nisam dobio, a za to postoji i puno svjedoka’, rekao je Milanović, dodajući kako su mu Linić i još neki članovi SDP-a preko medija slali poruke da pazi što radi dok je trajala afera oko Branka Šegona.

Istaknuo je kako se nitko nikad nije ponašao u povijesti države kao Linić.

O predstojećim izborima rekao je kako su ‘svaki izbori važni, a važne su i čiste ruke’. ‘Vjerujem da ćemo biti najjača koalicija. Uvjeren sam da će građani prepoznati tko je pošten, tko je za rad, zakon, a tko je koalicija korupcije i kriminala’, rekao je Milanović.

‘Idemo u borbu. Čisti smo i sposobniji od ostalih. Ja ću odgovarati za uspjeh ili neuspjeh na izborima’, poručio je premijer.

Najavio je kako će nakon EU izbora ići u čišćenje stranke. ‘Odgovarat će oni koji su glasni i podrivaju stranku’, zaprijetio je Milanović. Potvrdio je da će se nakon EU izbora održati sjednica Glavnog odbora SDP-a.

Iako je Vlada Bruxellesu najavila uvođenje poreza na nekretnine za 2016, Milanović je rekao kako će se svim sredstvima boriti da taj porez bude nepotreban. Porez na kamate na štednju će biti uveden, ali će biti među najnižim u Europi, rekao je premijer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...