Ljepote županije u tri poljska vodstva – Malopoljskom, Sleskom i Podkarpatima

Izaslanstvo Zadarske županije predvođeno pročelnicima Danielom Segaricem, Kresimirom Lastrom i pomoćnicom pročelnice Ureda župana Renatom Kapitanović, zajedno sa predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Zadar Denisom Ikicem i Dinkom Basioliem, tvrtkama Masvin, Cromaris, Ilirija, BIM Staklo Perica, vinarijom Skaulj i Turističkom zajednicom Zadarske županije, uključilo se u promotivni projekt “3 puta Hrvatska” koji se odvijao u razdoblju od 19. do 21. svibnja 2014. u tri poljska vojvodstva, Podkarpatskom, Malopoljskom i Sleskom vojvodstvu te u njihovim sjedištima.

U organizaciji počasnog konzulata Republike Hrvatske u Poljskoj cilj projekta bio je okupiti predstavnike institucija iz tri hrvatske županije Istarske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske kako bi poljskim partnerima predstavili hrvatsko gospodarstvo, kulturu i turizam.

Počasni konzulat ponudio je pomoć pri stvaranju kontakata i organizaciju bilateralnih sastanaka predstavnika hrvatskih i poljskih tvrtki u tri poljska grada Rzeszowu, Krakowu i Katowicama. U Rzeszowu za vrijeme prvog dana boravka s poljske strane sudjelovalo je oko 80 tvrtki iz Rzeszowa i okolice, a za sudionike s hrvatske strane organiziran je bio posjet institucijama i projektima financiranim iz EU fondova.

U Poljskoj su se predstavile investicijske mogućnosti u Hrvatskoj i Zadarskoj županiji, održali bilateralni sastanci tvrtki, posjetile institucije i projekti financirani iz fondova EU i dr. U svaka od tri navedena poljska grada Hrvatska se promovira u tri područja:

gospodarskom – kroz jutro će biti organizirani gospodarski paneli o mogućnostima gospodarske suradnje s RH.

Priredila se i promocija turističkih regija Hrvatske, a održali su se koncerti Podkarpatske, Krakowske i Šleske filharmonije, dok je zvijezda večeri Ana Rucner, svjetski poznata hrvatska čelistica.

Posebno treba naglasiti da je Zadarska županija u suradnji sa Kazalištem lutaka Zadar i HNK Zadar postavila izložbu kustosice i autorice izložbe, Marije Šarić Ban – Sjećanje na prošlost i buđenje sadašnjosti – u prizemlju zgrade Podkarpatskog vojvodstva, ureda Maršala.

Inače, samo otvaranje izložbe uljepšali su zvuci dalmatinske klapske pjesme klape Bibinje, dok su uz degustaciju vina vinarije Skaulj i domaćih proizvoda poput ulja i sira iz Zadarske županije, ljepote našega kraja stanovnici i zainteresirane poljske tvrtke su mogle vidjeti i iz podijeljenih i razgrabljenih turističkih promidžbenih materijala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...