Maji Perinović seniorska pobjeda na utrci kroz Hercegovinu, na stazi dužine 54 kilometra!

U Mostaru se po prvi put priredila cestovna biciklistička utrka „Hercegovina Classic” koja je okupila stotinjak licenciranih vozača iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i dakako- BiH.

Između inih nastupio je i Biciklistički klub Zadar, u ženskoj seniorskoj kategoriji, sa svoje dvije perspektivne kadetkinje- Majom Perinović i Josipom Šintić. Staza utrke s 54 km je po dužini bila skoro dupla u odnosu na standardne utrke po RH na kojima zadarske biciklistice inače nastupaju i uključivala je vrlo težak uspon od Širokog Brijega prema Posušju u dužini 15 kilometara. Pad nekolicine vozača u prvom dijelu utrke imao je za posljedicu odustajanje Josipe Šintić, no klupska kolegica Maja Perinović uspjela je stići do završnog šprinta.

Ne samo da je stigla, nego je u njemu i slavila ispred Lejle Tanović iz Sarajeva. To je Majina prva pobjeda u seniorskoj kategoriji koja joj je donijela uz pehar i vrijednu novčanu nagradu sponzora biciklističkog natjecanja.

U dresu BK Zadar je u kategoriji Kadeta nastupio Karlo Knežević, kojem je to također bilo prvo iskustvo u starijoj dobnoj skupini, tako da je i njegovo peto mjesto u cilju odličan rezultat. Veterane su predstavljali Nebojša Bakula, Neven Pavić i Kosta Teofilov, koji je bio treći u kategoriji – 50 godina, referira Neven Pavić, tajnik kluba.

Kod muškaraca seniora pobjedu je na 164 km dugoj stazi odnio Stefan Stefanović iz BK „Borac”-Čačak, dok je jedan od najboljih hrvatskih juniora David Jabuka iz Bk „Kamen”-Tribunj slavio na 113 juniorskih kilometara.

Uspješna organizacija i odaziv velikog broja biciklističkih klubova iz regije jamstvo su da će hercegovačka utrka zaživjeti i postati nezaobilazan događaj u cestovnom biciklizmu područja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...