Međunarodni dan kulturne raznolikosti uz pjesmu i ples osam nacionalnih manjina

Dom hrvatske mladeži bio je u subotu domaćin osam nacionalnih manjina Zadarske županije koje su predstavile svoju tradiciju i kulturu u povodu Međunarodnog dana kulturne raznolikosti, koji se obilježava 21. svibnja.

Skupine albanske, bošnjačke, crnogorske, mađarske, makedonske, slovenske, srpske i talijanske manjine izvele su tako stare  pjesme i plesove, pokazale drevne zanate i pripremile svoja tradicionalna jela.

Manifestacija se održava već devetu godinu za redom i bilježi veliki broj posjetitelja.

Grad Zadar njeguje raznolikost i različitost, kao sastavne vrijednosti Europske unije kojoj pripadamo, stoga je i ovaj put pružio, uz Zadarsku županiju, podršku i pomoć u organiziranju projekta. Čestitam svim organizatorima na devet godina druženja i predstavljanja nacionalnih manjina. Svake godine manifestacija privlači sve više i više ljudi, a ono što me posebno veseli, a što danas ovdje mogu vidjeti, jest to da su se u velikom broju odazvali mladi ljudi, kazao je u prigodnom govoru Dražen Grgurović, potpredsjednik Gradskog vijeća.

Predsjednik koordinacije nacionalnih manjina Veselko Čakić zahvalio je Zadarskoj županiji i Gradu Zadru na pomoći u organizaciji čitavog programa, kao i na podršci svim manjinama, koje obogaćuju svaki aspekt života našeg grada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...