Na Pagu izložba fotografija, obilazak staništa šišmiša i čišćenje podmorja

Ronilački klub “Mar Sub” iz Zagreba i “Scuba Centar Pag” organiziraju povodom Dana zaštite prirode (22. svibnja) skupnu izložbu podvodnih fotografija na temu “Bioraznolikost paške uvale” u crkvi Sv. Jurja od 12. do 18. svibnja.

Uz to, za petak, 16. svibnja, u 19.00 sati organiziran je obilazak staništa šišmiša u Dubravi- Hanzinama, a za 17. svibnja u 11.00 zakazano je čišćenje podmorja.

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibanj Međunarodnim danom bioraznolikosti kako bi utjecali na povećanje svijesti o važnosti bioraznolikosti u održivom razvoju i skrenuli pozornost na njeno očuvanje kao temeljno međunarodno načelo u zaštiti prirode i zajedničku obavezu čovječanstva.

Republika Hrvatska se 2003. pridružila globalnim nastojanjima za očuvanjem bioraznolikosti i unaprjeđenjem zaštite prirode kad je Hrvatski sabor 22. svibnja proglasio Danom zaštite prirode u RH.

Hrvatska je po biološkoj raznolikosti među najbogatijim europskim zemaljama zahvaljujući svom specifičnom geografskom položaju na razmeđi četiri biogeografske regije, ali i karakterističnim ekološkim, klimatskim i geomorfološkim uvjetima. Velika raznolikost kopnenih, morskih i podzemnih staništa rezultirala je bogatstvom vrsta i podvrsta što je za zemlju relativno male površine značajan podatak.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...