Najmanje 17 mrtvih dosad u Srbiji, više od 24.000 ljudi evakuirano

U Srbiji je u poplavama prema posljednjim službenim podacima život dosad izgubilo 17 ljudi, a jedna osoba vodi se kao nestala, javlja Blic. 12 Osoba stradalo je Obrenovcu. Ostali su stradali u Ubu, Vlajkovcu, Umčari, Loznici i Topoli. Dosad je u Srbiji evakuirano više od 24.000 osoba, pod vodom je 2.260 objekata, a još 1.763 su ugrožena.

MUP Srbije priopćio je da u Beograd večeras stiže i prvi dio pomoći UN-a. Zatvorenici u Nišu dobrovoljno su se odrekli večere pa je 1.000 paketa konzervirane hrane danas popodne upućeno na ugrožena područja. Kazao je to upravitelj niškog Kazneno-popravnog Zavoda Aleksandar Grbović.

Glavni poplavni val Save već je prošao. Izjavio je to zamjenik ruskog ministra za izvanredne situacije E. Čižikov u ruskom veleposlanstvu u Beogradu. On smatra da povećanje razine Save u danima koji slijede ne bi trebalo dovesti do kritične situacije.

Iz Uba su danas popodne evakuirane 182 osobe. Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas popodne bio je u Šapcu te ocijenio kako je grad dobro osiguran.

Dunav u porastu, Sava u opadanju

Na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji se nalaze iznad granica izvanredne obrane od poplava sa tendencijom manjeg usporenog opadanja, dok će kod Beograda vodostaj biti u manjem porastu i kretat će se između granica redovne i izvanredne obrane od poplava, objavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Počela evakuacija 309 uglavnom nepokretnih ili slabo pokretnih korisnika Gerontološkog centra u Obrenovcu, priopćilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Termoelektrane u Kostolcu rade punim kapacitetom, radimo sve da spriječimo vodu da prodre u termoelektrane, kaže direktor TE “Kostolac” Dragan Jovanović za RTS.

Izgradnjom trećeg bedema, sprečeno je izlivanje Mlave, javlja naš reporter s lica mesta.

Češka je ponudila Srbiji još dva kompletna spasilačka tima sa čamcima i opremom, a ukoliko su joj potrebni, u roku od nekoliko sati bi krenula grupa od 51 vatrogasca.

Mlava probila drugi bedem

Reka Mlava koja prijeti Kostolcu probila je danas drugi pojas obrane od poplave, između mjesta Bradarac i Drmno, javio je izvjestitelj Tanjuga s lica mjesta, prenosi Blic.

Građani na nekoliko stotina metara dalje prave treći bedem koji treba spriječiti daljnje izlijevanje rijeke prema termoelektrani B Kostolac.

Bitka za Kostolac još traje, glavna opasnost prijeti rudniku, upozorava direktor EPS-a Aleksandar Obradović, javlja RTS.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...