“Ne čudi nas ‘pakt’ HDZ-a i Rena Sinovčića, brine nas ‘kukavičluk’ i ‘protuzadarska politika’ SDP-a”

Niti treći dan nakon sjednice Gradskog vijeća Zadra nisu se spustile tenzije izazvane istupima nekolicine zastupnika. Napose reakcije na događaj kada je nezavisni vijećnik Reno Sinovčić na Aktualnom satu optužio za teško kazneno djelo vijećnika SDP-a Antuna Novoselovića.

Poslije SDP-a i HDZ-a, u ponedjeljak su svoje viđenje onoga što se zbilo u petak, kao i rada Gradskog vijeća, pred novinarima iznijeli predstavnici Akcije Mladih Zadar. Naglasili su kako je “napad na osobnoj razini ispod normalne civilizacijske razine i da će se ubuduće kao i do sada žestoko boriti protiv postojećeg stanja” .

Povezanost Rena Sinovčića s HDZ-om odnosno s Božidarom Kalmetom nije ništa novo, još u siječnju sam upozorio na činjenice koje jasno ukazuju na njihov pakt, kazao je vijećnik AMZD-a, Marko Pupić Bakrač, napominjući da nije nitko toliko naivan kako bi povjerovao da bi Reno mogao upravljati s NK Zadar, koji je uzgred inače još uvijek udruga građana, niti dva dana bez političke volje Božidara Kalmete i HDZ-a.

Tolikih budala ipak nema. Takvo što nije moguće ni u NK, a niti u KK Zadar. Ono što je Reno Sinovčić napravio na sjednici Vijeća, uz logističku podršku predsjednika Gradskog vijeća. Živka Kolege, samo je logičan slijed onoga što se već godinama događa. No, čudi nas na sve to reakcija SDP-a. Oni su, po tko zna koji put, baš kada se u Vijećnici raspravljalo o možda i najbitnijim pitanjima u sadašnjem sazivu, kao zečevi izašli vani, možda nisu ni htjeli, ni smjeli raspravljati o urbanističkim i detaljnim planovima, poručio je Pupić- Bakrač, dodajući kako je proteklih godina izvršena okupacija grada od tzv.kontraverznih poduzetnika, uz podršku politike, a da o tome nikada nisu rekli ni riječi iz redova SDP-a.

Neka se imena, očigledno, ne smiju spominjati. E, sada, je li iz straha, ili možda i upletenosti, ostavljam javnosti da sama prosudi. Usput, predmet preoblikovanja NK Zadar leži u ladicama ministarstva Sabine Glasovac od njihova dolaska na vlast do danas, i još ga nisu riješili. Da su htjeli, mogli su odavno stvari istjerati na čistac. Ne samo to, nego je GO SDP u vazalskom odnosu prema državnom SDP-u, njih u stvari nitko ništa i ne pita, čak niti kod kadroviranja u samom Zadru, oni su tu da šute, slušaju i ispunjavaju direktive Iblerovog trga. Tako, na žalost, prešutno odobravaju i protuzadarsku politiku koju provodi središnja vlast, zaključio je Marko Pupić- Bakrač.

U nastavku obraćanja medijima, predstavnici Akcije mladih ponovili su kako “vijećnici SDP-a nisu smjeli otići sa sjednice Gradskoga vijeća jer je to u biti i bio plan HDZ-ove većine da se na ključnim pitanjima prepolovi oporba i da mogu bezbrižno izglasati točke koje su i na štetu Zadra“. Takvo nešto, izričiti su, idući put „neće dopustiti“ nego će, najavili su, „izazvati prekid sjednice, ako s nje ponovno odu kolege iz SDP-a”.

Mi se držimo i držat ćemo se svog danoga obećanja. Iz vijećnice nas neće nitko istjerati, mogu nas samo iznijeti. Borit ćemo se do zadnjeg atoma snage protiv trenutačnog neprimjerenog i nedoličnog stanja, kazali su Pupić Bakrač i Ante Rubeša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...