Nova uspješna akcija HGSS Zadar, s Velebita spašena izletnica

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz Zadra, ponovno su izveli uspješnu akciju spašavanja. U utorak navečer, kasno u noći, oko 22.30 sati, završila je, naime, potražna akcija za zalutalom izletnicom iz Švicarske, koja se toga dana iza podne uputila prema Vidakovom kuku iz kanjona Velika Paklenica.

Međutim, kada je odlučila vratiti se natrag, izgubila je markaciju. Potraga za pravim putem, ostala je uzaludna pa je odlučila pozvati pomoć. Poziv je u HGSS Stanici Zadar zaprimljen u 17.20 putem Centra 112, a ubrzo nakon toga u stanici se okupilo 11 gorskih spašavatelja koji su se uputili prema Velebitu, dok je jedan njihov kolega, koji se nalazio u Starigradu Paklenica, odmah po dojavi iz Velike Paklenice krenuo put Vidakovog kuka.

Upravo je on oko 20 sati pronašao zalutalu 49-godišnju Švicarku, a ekipa koja je dolazila iz Zadra uputila im se u susret sa područja Vaganca. Tako su se zajedno po mrklom mraku spustili na gornje parkiralište NP Paklenica gdje se nalazio ženin automobil, nakon čega se presretna uz riječi zahvale sudionicima akcije živa i zdrava vratila u turistički smještaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...