Novi Bokanjac najbolji hrvatski drugoligaš, Nevera i Janje Alfa Team prvaci RH!

Fenomenalan rezultat ostvarili su pikadisti Novog Bokanjca, na finalnom turniru hrvatskih drugoligaša, osvajanjem prvog mjesta i opravdavši status favorita turnira. Na čelu s fantastičnim Šimom Buterinom, uz Tomislava Markića, Ivana Buterina, Stipu Mijaljevića, Zvonu Brkovića i neizostavnog kapetana Ninu Barića, popeli su se na najvišu skalinui postolja ispred PK Panda D.O.O. (Zagreb) i PK Pikova Dama iz Sv. Križ Začretja.

Proteklog vikenda u Senju se, naime, održalo 21. po redu ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu na kojemu su titule državnih prvaka osvojile djevojke iz ekipe Nevera iz Viškova kod Rijeke i  zagrebački Janje Alfa Team kod seniora. Na trodnevnom nadmetanju priređenom u Sportskoj dvorani Robert Barbić Beli nastupilo je ukupno oko 650 natjecatelja koji su u Grad uskoka pristigli iz svih dijelova RH.

Iako je konkurencija bila jača nego ikada, na kraju su slavili oni kod kojih se to najviše očekivalo, pa je tako postava Janje Alfa Team, koju predvodi Boris Krčmar, najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada, imala tek jedan neizvjestan meč na putu ka svojoj trećoj tituli državnog prvaka u posljednja četiri PH.

U četvrtfinalu su protiv najopasnijeg suparnika, ekipe Nevera iz Viškova koja ih je prošle godine pobijedila u finalu, bili u zaostatku 3:6, ali onda su napravili veliki preokret i na kraju slavili sa 9:7. U finalu su slavili 9:3 kontra PK Split Londra.

Uz izvrsnog Krčmara u timu su bili Krešo Kranjčina, Tomislav Kušter, Mijo Pavlović, Matija Gazibara, Neven Plantak i Dražen Vranjković, a konce sastava s klupe držao je neizostavni predsjednik Pikado kluba, Miro Grubeša.

Najviše neizvjesnosti bilo je kod dama gdje su se prve favoritkinje, Nevera iz Viškova i zagrebački Coloseum, susreli već u četvrtfinalu u kojemu je uvjerljivo s 9:5 slavila ZG postava. Međutim, Nevera se kroz repasaž vratila u finale u kojemu su cure morali pobijediti u dvije utakmice za konačni trijumf i naslov prvakinja. U prvoj su slavile 9:6, u drugoj 9:8 za veliko slavlje brojnih pristiglih RI pikadista.

Neveru je predvodila najbolja hrvatska pikadistica Vlatka Lešić, uz Marinu Cenov, Andreu Pahor, Vlastu Stankić, Milenu Hodžić i Branku Bistre, feštale su zasluženo, svaka im čast.

Kod trećeligaša najbolja se pokazala ekipa Split Londra 4, koja je nastupila u sastavu: Tino Babić, Hrvoje Šitum, Ivan Ribičić, Romeo Grbavac, Nikola Borovčić-Kurir i Boris Gruica.

 

REZULTATI

SENIORKE, 501 MO: 1. Nevera (Viškovo), 2. Coloseum (Zagreb), 3. A1 Team (Zagreb).

SENIORI – 1. LIGA, 501 DO: 1. Janje Alfa Team (Zagreb), 2. Split Londra (Split), 3. Samobor 95 Garden (Samobor); 2. LIGA, 501 MO: 1. Novi Bokanjac (Zadar), 2. Panda D.O.O. (Zagreb), 3. Pikova Dama (Sv. Križ Začretje); 3. LIGA, 501 SO: 1. Split Londra 4 (Split), 2. Play Darts Mlaka (Rijeka), 3. Split Londra 5 (Split).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...