Od sljedeće zime, EasyJet iz Zagreba seli u Zadar?

Vijest da od zime 2014. godine niskotarifna zrakoplovna kompanija EasyJet povlači svoje letove iz Hrvatske nije zabrinula upravu Zračne luke Zadar, jer se najava odnosila na letove iz Zagreba zbog golemog povećanja aerodromskih naknada. 

EasyJetov ugovor za letove između Zagreba i Londona istječe krajem listopada, a u toj kompaniji već su donijeli odluku da odlaze iz Zagreba. 

U toj situaciji zadarska Zračna luka uložit će dodatne napore da privuče EasyJetove zrakoplove kod sebe, jer zrakoplovi te kompanije do sada nisu slijetali na zadarski aerodrom.

– EasyJet nam je jako zanimljiv kao poslovni partner i pokušat ćemo u rujnu, na konferenciji u Chicagu, uspostaviti poslovnu suradnju s njima. Čuli smo da imaju problem s Plesom nakon dolaska francuskog koncesionara. Mi ćemo pokušati ponuditi uvjete koji bi njima bili zanimljivi, jer nam je stalo do toga da EasyJet dođe u Zadar. Oni inače imaju dosta letova za Split, a možda od iduće godine budu slijetali i kod nas, kazala je direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić.

Dodala je kako je zadovoljna dosadašnjom sezonom, te da će zadarska Zračna luka, unatoč nešto manjem broju rotacija Ryanaira, uskoro dostići prošlogodišnje brojke.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...