Vodovod tjednima časti besplatnom vodom u Sukošanu!

Ako ste kojim slučajem mještanin Sukošana, i pritom još imate sreću da stanujete na jednom od kućnih brojeva ulice Hrvatskih branitelja – za vas nema veće sreće. Dakako, ako ste među povlaštenima koje je zadarski Vodovod za vrijeme radova na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži spojio – direktno na sustav opskrbe, zaobilazeći mjerilo potrošnje.

Sve to zajedno, dakle, povlašteno korištenje vode na trošak svih priključenih zajedno, ne bi bilo sporno da nije riječ o nekolicini Sukošanaca koji su pritom ostvarili pravo na besplatnu vodu tijekom cijelog vremena u kojem traju radovi. Njihovi susjedi, koji su, eto, takve sreće pa im je mjerilo na dostupnom mjestu ili postoji mogućnost ranijeg spajanja na privremenu mrežu, oni će svaki kubik potrošene vode, kao i do sada – platiti.

Radovi na vodovodu u Sukošanu - spoj na šahtu

Dakle, ako ste jedan od korisnika koji su na privremenu vodovodnu mrežu spojeni kako je to vidljivo na fotografiji iznad, nazovimo to “pravim načinom”, tada ćete za svaku potrošenu kapljicu, s obzirom na to da je dovod vode spojen prije mjerila, platiti po regularno ispostavljenom računu. No, ako je slučaj da je dovod vode spojen, primjerice, kao na naslovnoj fotografiji – izravno na jednu od slavina ili bilo koji drugi dio vodovodne mreže nakon sata, mjerilo ne broji potrošenu vodu već istu trošite na račun Vodovoda, odnosno svih drugih potrošača.

Možda konkretni slučaj ne bi bio toliko sporan da nije evidentno kako je u ovom razdoblju zbog poljoprivrednih i ostalih vrtnih radova potrošnja vode znatno povećana. Tko zna, možda je tu posrijedi slučaj “ruka ruku mije” pa će Vodovod za uzvrat dobiti određeni postotak od prodanog voća i povrća.

Radovi na vodovodu u Sukošanu - ulica

Šalu na stranu. Iz svega vidljivog evidentno je da su pojedini stanovnici Sukošana, svojom ili zaslugom djelatnika Vodovoda, na korištenje dobili neograničene količine vode – besplatno. Postavlja se samo jedno pitanje – hoće li ovakva situacija potrajati sve do kraja radova ili će nadležni urgirati u skorom vremenu?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...