Otočni sabor aktualizira problem malog ribolova i poziva hrvatske europarlamentarce na Pag

Dalmatinska podružnica Hrvatske udruge poslodavaca svoju narednu sjednicu Izvršnog odbora priređuje 5. lipnja u Dubrovniku, a među glavnim točkama dnevnog reda trebala bi se naći i „Problemi poslovanja gospodarstvenika na otocima“.

Na sjednicu je pozvan i Denis Barić, predsjednik Otočnog sabora, koji će govoriti o prijedlogu izmjene Zakona o otocima i izmjeni Zakona o regionalnom razvoju i njihovom utjecaju na otočne gospodarstvenike i time naravno na život otoka i otočana.

Otočni sabor također će organizirati sjednicu vijeća OS u Kolanu na otoku Pagu na koju će pozvati sve novo izabrane europarlamentarce i na taj način ponovno aktualizirati problem oko malog ribolova i dogovoriti način zajedničkog djelovanja po pitanju položaja otoka u EU,  otkrio je čelni čovjek Otočnog sabora- Udruge za razvitak hrvatskih otoka.

Inače, Hrvatsku i Jadransko more kojemu je posvetio skoro čitav život, napustio je u ponedjeljak pomoćnik ministra poljoprivrede Ljubomir Kučić koji je jučer umro nakon duge i teške bolesti u 68. godini, obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede RH.

– Ljubomir Kučić svojim je dugogodišnjim radom u sektoru ribarstva ostavio veliki trag, a radom i angažmanom u realnom sektoru te kroz brojne institucije hrvatske države pridonio je razvoju ribarstva i promociji hrvatskog ribarstva u svijetu, stoji u priopćenju ministarstva.

Ističe se kako je taj veliki stručnjak i unatoč zdravstvenim problemima protekle dvije i pol godine radio na rješavanju problematike ribarstva.

Kučić se ribarstvom bavio preko 40 godina. Bio je dugogodišnji direktor tvornice Sardina iz Postira na Braču, a svojedobno i savjetnik predsjednika HGK za pomorstvo, ribarstvo i otoke i predsjednik Udruženja ribarstva i prerade ribe, „bodul“, priznati i cijenjeni stručnjak.

Posljednji ispraćaj Ljubomira Kučića održat će se u četvrtak, 29. svibnja, u 17 sati na mjesnom groblju u njegovim Postirama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...