Počeli radovi u Ulici Hrvoja Ćustića; treća faza izgradnje kolektora visoke zone

Božidar Kalmeta, zajedno sa svojim suradnicima, otvorio je u utorak radove u Ulici Hrvoja Ćustića. Radi se o posljednjoj, III. fazi izgradnje kolektora visoke zone, kojoj je prethodio završetak zona od Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Centar do Ulice Ante Starčevića, poznatije kao Bulevar.

Investicija za spomenutu ulicu, koja prolazi dijelom uza stadion na Stanovima i koja nosi naziv prema tragično stradalom nogometašu NK Zadar, iznosi „u lipu“ 2.852.753,98 kuna, dok ukupna vrijednost završetka III. faze kolektora visoke zone iznosi 13.025.110,12 kuna.

[pullquote align=”left”]Investicija rekonstrukcije Ulice H. Ćustića iznosi 2.852.753,98 kuna, dok ukupna vrijednost završetka III. faze kolektora visoke zone iznosi 13.025.110,12 kuna[/pullquote]Tom rekonstrukcijom na Putu Murvice izgradit će se rotor, infrastruktura (rekonstrukcija vodovoda, javne rasvjete, odvodnje), nogostup i okoliš.

Posljednja faza izgradnje kolektora tehnički je i najzahtjevnija, jer je riječ o velikim dubinama. Bitno je kazati da će njenim završetkom biti završen kolektor visoke zone, kazao je gradonačelnik Kalmeta.

Rekonstrukcija će trajati godinu dana, odnosno završetak radova predviđen je uoči ljeta 2015., a po provedenom otvorenom postupku javne nabave za izvođača radova odabrana je zajednica ponuditelja Colas Hrvatska d.d. Varaždin i TIM d.o.o. iz Nadina.

Otvorenju su nazočili zamjenici Zvonimir Vrančić i Ivica Vlakić, pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap, ali i predstavnici svih suradnika u projektu, kao i predstavnici mjesnih odbora.

Direktor Vodnogospodarskog odjela Split Mirko Duhović, zahvalio je Gradu Zadru na uspješnoj i kvalitetnoj suradnji u ime Hrvatskih voda.

[pullquote align=”right”]Radovi će trajati godinu dana, odnosno završetak je predviđen uoči ljeta 2015., a po provedenom otvorenom postupku javne nabave za izvođača radova odabrana je zajednica ponuditelja Colas Hrvatska d.d. Varaždin i TIM d.o.o. iz Nadina[/pullquote]- U komunalnom smislu realizacija projekta je izuzetne važnosti za Grad Zadar i to iz jednostavnog razloga što na taj način ispunjavamo i europske direktive vezane uz komunalno gospodarstvo. Bez dobre vodoopskrbe i bez kanalizacije teško je govoriti o dobrom razvoju, rekao je Duhović, na što je Božidar Kalmeta dodao kakao će završetkom kolektora biti riješeni problemi oborinske odvodnje i poplava u određenim dijelovima grada, budući da će na glavni kolektor biti spojena sekundarna mreža, sa svim tekućim kritičnim točkama.

Dok je cijena radova na preuređenju Ulice H. Čustića 2.8 milijuna kuna, četiri milijuna kuna Grad će utrošiti za otkup zemljišta, kazao je pročelnik graditeljstva Darko Kasap. Cijena metra četvornog, koju je gradska uprava ponudila vlasnicima zemljišta, iznosi 749 kuna.

To je izuzetno važan projekt u svakom smislu. Ovom fazom od Ulica Ante Starčevića pa do Puta Stanova praktički će se izgraditi nova prometnica. Na Putu Murvice izgradit će se kružni tok, na koji se nastavlja rekonstrukcija Ulice Hrvoja Ćustića, potom ide pravac koji se spaja na Put Stanova, odnosno na Ulicu Domovinskog rata. To je jedna potpuno nova trasa, uz pravac od Ulice Franka Lisice pa sve do Puta Nina. Dovršenjem projekta završili smo kolektor visoke zone, ukupne vrijednosti oko 55 milijuna kuna, naglasio je „poteštat“. Također je najavio konačnu realizaciju crpnih postaja,  čime će se zatvoriti i zadnji ispust fekalne odvodnje u more, o čemu postoji dogovor s H. vodama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...