Posjet djece iz Udruge “Jak kao Jakov” akrogrupi “Krila Oluje”

Humanitarna udruga „Jak kao Jakov“ koja skrbi o djeci oboljeloj od malignih bolesti posjetila je danas vojarnu Zemunik, gdje su im domaćini bili piloti akrobatske grupe „Krila Oluje“. 

Ovo je prvi zajednički izlet s djecom koju je Udruga „Jak kao Jakov“, koja ima štićenike iz cijele Hrvatske, organizirala. Djeca, kao i članovi udruge i volonteri nisu skrivali zadovoljstvo i oduševljenje posjetom. Vrijeme u 93. zb proteklo je u druženju s pilotima, djeca su razgledala avione i helikoptere, natjecala se u bacanju papirnatih aviona i uživala u letačkom programu. 

– Jako smo uzbuđeni. Oduševljeni smo kako su nas piloti primili i programom koji su pripremili za naše velike borce koji su prošli velike borbe, rekla je predsjednica Udruge Ivančica Rubido. 

Vođa akrogrupe „Krila Oluje“, bojnik Matija Vrđuka izrazio je zadovoljstvo što su uspjeli organizirati posjet Udruge „Jak kao Jakov“ 93. zb HRZ i PZO-a. „Jako smo sretni što su nam danas ovi hrabri mali ljudi gosti. Oduševljeni su avionima, a možda će neki od njih biti i budući piloti. Kad malo porastu nek nam se vrate“, poručio je bojnik Vrđuka.

Ovu aktivnost Udruga je organizirala u sklopu njihove akcije „Njima za dar“, koju provode već četvrtu godinu zaredom, a piloti „Krila Oluje“ pružili su im podršku i ohrabrenje u liječenju, oporavku i daljnjem koračanju kroz život. 

Inače, Udruga „Jak kao Jakov“ osnovana je 2011. godine u spomen na Jakova Rubidija, 13-godišnjeg dječaka koji je bolovao i hrabro se borio protiv teškog oblika leukemije. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...