Predstavnici Zadra i Zadarske županije na savjetovanju o sredstvima iz europskih fondova

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Kongresnom centru Forum (Green Gold) u Zagrebu, organiziralo je predstavljanje prijedloga Partnerskog sporazuma i treće partnerske konzultacije o prijedlogu Operativnog programa iz područja konkurentnosti i kohezije za financijsko razdoblje 2014.-2020.

Organizaciju ovog događaja financira EU kroz projekt Priprema budućih programskih dokumenata i pripadajućih projektnih prijedloga koji također iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira Europska unija.

Time se nastavlja proces savjetovanja sa zainteresiranim partnerima i javnošću, započet u lipnju 2013., a koji je vezan uz planiranje i programiranje sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Kohezijske politike za financijsko razdoblje 2014.-2020.

Na konzultacije su pozvani predstavnici jedinica regionalnih i lokalnih samouprava, predstavnici privatnog sektora, socijalnih partnera, civilnog društva te akademske zajednice, pa su se tako tu našli i predstavnici Zadarske županije Sanja Peričić direktorica Razvojne agencije Zadarske županije ZADRA-e, Renata Kapitanović pomoćnica pročelnice Ureda župana i Šime Erlić pročelnik za EU fondove Grada Zadra.

U predstavljanju kao predavači sudjelovali su potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, zamjenici ministra MRRFEU Jakša Puljiz, Matija Derk i Helga Bubanović Devčić, kao i Branko Baričević, voditelj Predstavništva EK u RH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...