Prezentacija i degustacija vina Nadina, Polače, Lišana Tinjskih, Smilčića…

LAG  „Laura“ organizira prezentaciju i degustaciju vrhunskih, kvalitetnih i stolnih vina 12 vinara registriranih za prodaju sa područja Nadina, Polače, Lišana Tinjskih, Smilčića, Benkovca, Podgrađa, Bibinja i Pakoštana.

Prezentacija i degustacija vina će se održati u hotelu Carpymore, Ulica kralja Tvrtka 10,  Biograd na Moru, u utorak 27. svibnja, u vremenu od 11:00 do 13:00.

Fina vina su djelo umijeća, strpljivosti i teškog rada vinogradara i vinara. Napredak vina našeg kraja u posljednje vrijeme je čudesan. Kvaliteta lokalnih vina  je uzdignuta na višu razinu, stoga ova prezentacija i degustacija lokalnih vina ima za cilj približiti ih našim ugostiteljima kako bi i njih uvrstili u svoju specijalnu ponudu gostima. Nema opće kulture bez vinske kulture, stoga ponudimo vina kraja i na taj način obogatimo enološku, kulturološku i turističku ponudu našeg zavičaja, poručio je Ivan Čupić, manager LAG “Laura”

Kako bi ugostitelji imali podatke svih vinara na jednom mjestu, LAG “Laura“ je izradila brošuru-Vinska karta LAG-a “Laura“ u kojoj su podaci o vinima i  vinarijama 12 vinara sa područja LAG-a “Laura“. Brošuru su financirali Zadarska županija i naravno LAG-a „Laura“.

Lokalna akcijska grupa “Laura” osnovana je 2009. s ciljem identifikacije lokalne razvojne strategije, sudjelovanja u poticanju ruralnog razvitka kroz povezivanje i sudjelovanje u LEADER projektima, ali i zajedničku aktivnost u prikupljanju sredstava i  njihova pravilna raspodjela prema namjeni za koju su dobivena, a sve u cilju unaprjeđenja kvalitete života u ruralnom području Zadarske županije i održavanja broja stanovnika putem održiva, integrirana lokalnog razvoja.

Osnovan je kao udruga građana čiji su osnivači jedinice lokalne samouprave, lokalne javne ustanove poput škole, predstavnici lokalnog poslovnog sektora, udruge građana iz ruralnih sredina, te u funkciji zainteresiranog promatrača aktivnosti, UNDP Zadar.

LAG “Laura” djeluje na području Zadarske županije i pokriva područje grada Benkovca i Biograda na Moru, kao i općina Bibinje, Galovac, Lišane Ostrovičke, Pakoštane, Pašman, Polača, Sukošan, Sv. Filip i Jakov, Škabrnja, Stankovci i Tkon, ukupno trinaest gradova i općina. Osim 13 jedinica lokalne uprave, članovi LAG-a su i iz poslovnog i civilnog sektora, ukupno 35 članova.

Pokriva 1.049.61 četvornih kilometara, a na njegovom području živi 43.777 stanovnika. Područje LAG-a iznimno je bogato prirodnim ljepotama – u područje LAG-a spada najveće jezero u Hrvatskoj Park prirode Vransko jezero, a posebnost LAG-a čini činjenica da obuhvaća gradove i općine na priobalju, na otocima i u zaleđu – time su obuhvaćene sve karakteristike ovog kraja.

Svrha uspostavljanja LAG-a je potaknuti i pružiti pomoć članovima udruge da razmišljaju o dugoročnom potencijalu svog ruralnog područja. LAG djeluje u cilju: ojačavanja gospodarskog okružja, kako bi se doprinijelo stvaranju radnih mjesta; poboljšanju prirodnog i kulturnog nasljeđa; jačanju kapaciteta zapošljavanja, poticanja zapošljavanja i povećanja broja radnih mjesta unutar svojih zajednica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...