Promocija obnovljivih izvora energije uz predavanja, radionice, „otvorena vrata“ i sajam

U cilju razvijanja svijesti građana o nužnosti učinkovitog korištenja energije kao i promocije korištenja obnovljivih izvora energije, Grad Zadar organizira treći po redu Tjedan energetske učinkovitosti Grada Zadra, od 16. do 24. svibnja.

Tim povodom pripremljen je bogat i sadržajan program poput niza predavanja i radionica uz Dan otvorenih vrata. Tu je također i sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, ali i info- dan promicanja električnih bicikala i skutera za dostavu roba i prijevoz putnika koji će se prirediti u subotu, 24. svibnja, od 9:00 do 14:00, na Obali kralja Tomislava (Nova vrata pokraj mosta).

Edukativna radionica o temama s područja energetske učinkovitosti na rasporedu je u područnoj školi Kožino, u ponedjeljak, 19.svibnja,  u 11 sati, a pred učenicima 3. i 4. razreda vodi je Jelena Atlić McColgan. Ista će potom imati „izdanja“ u PŠ Diklo, PŠ Petrčane, PŠ Crno, PŠ Poljica, PŠ Bokanjac, PŠ Ploča, PŠ Briševo, PŠ Murvica i PŠ Puntamika.

Preostale radionice su: ”Energija, klima i bespovratna sredstva EU. Kako do bolje kvalitete života uz manje troškove”, „Projekt Solarni suncokret“ i ona u sklopu projekta ”RESCUE”, u Velikoj vijećnici Grada. Na programu su predavanja: Energetska učinkovitost RH,  ostvareni rezultati Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i planirane aktivnosti, Obnova pročelja stambenih zgrada, Primjeri dobre prakse u projektima energetske obnove stambenih zgrada, Energetsko certificiranje i projekti energetske obnove zgrada.

Među temama predavanja su i: Primjeri dobre prakse projekata financiranih iz EU fondova, Bioklimatski pristup u projektiranju energetski učinkovitih zgrada,  Poboljšanje KGH (Klimatizacija, Grijanje i Hlađenje) sustava u obnovi zgrada na Mediteranu, Energetsko certificiranje zgrada i obiteljskih kuća i NEXTBIKE: Sustav javnih bicikala.

U utorak, u Atriju Kneževe palače odvija se Dan otvorenih vrata projekta „REPUBLIC-MED“ Razvojne agencija Zadarske županije ZADRA. Nadalje se predstavljaju: projekt „PRO-E- BIKE“,  Akcijski plan energetski održivog razvitka (SEAP) Grada Zadra i  nagrađenog rada „Čista i neiscrpna – solarna energija“ učenika Gimnazija V. Nazora…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...