Rudolf Dvorski: “Europarlamentarni izbori jasno su pokazali da je u Hrvatskoj dosta nereda i nerada!”

Europarlamentarni izbori jasno su pokazali da je ljudima u cijeloj Hrvatskoj dosta nerada i nereda, da su željni promjene vlasti i da su spremni izaći na iduće parlamentarne izbore i dati glas tzv. „plavoj koaliciji stranaka“. Nama koji smo tu koaliciju činili i koji ćemo je nadam se činiti je da onda preuzmemo odgovornost, pobrinemo se da ukazanu šansu ne prokockamo, ne iznevjerimo birače, da ostanemo dosljedni i da služimo narodu a ne da nad njim vladamo,  kazao je to u utorak na konferenciji za tisak Rudolf Dvorski, dopredsjednik HSP- dr. Ante Starčevića. Iskazao je, naravno, zadovoljstvo nedjeljnim rezultatima.

Predsjednica stranke Ruža Tomašić dobila je u RH 11.63 posto, ili 102.282 glasova, u Zadarskoj županiji je osvojila 6021 glas ili 16.5 posto, odnosno 31.5 posto koalicijske liste, a na području grada Zadra „prisvojila“ je 14.8 posto izašlih ili 32 posto koalicijskih birača.

Prezadovoljni smo i koalicijskim i stranačkim rezultatima. Potonjima naročito, jer smo dokazali snagu i poziciju treće političke stranke u Hrvatskoj, unatoč nekorektnim predizbornim anketama u kojima smo uvijek marginalizirani, pa smo tako bili i sada. Možda nismo lokomotiva, ali smo sigurno prvi vagon pobjede koalicije HDZ-HSP AS- HSS- BUZ- HDS i ZDS-a. I to je nakon euro izbora nepobitna činjenica, naglasio je Dvorski ne propustivši se zahvaliti biračima, simpatizerima, svim članovima i volonterima koji su odradili težak dio izvlačenja ljudi na izbore i motivirali ih da priđu glasačkim kutijama.

Na naše pitanje o tome koliko rezultati EU izbora oslikavaju stvarnu stanje na aktualnoj hrvatskoj političkoj sceni danas s obzirom na malu izlaznost birača bio je jasan:

Itekako oslikavaju, premda bi sigurno neki voljeli da je istina drugačija. Naime, što se tiče izlaznosti, neki pokušavaju relativizirati rezultat a sa druge strane se okreću i prosuđuju to prema anketama u medijima koje se provode na 100 ili 1000 ispitanika držeći ih relevantnima. I onda kada 25 posto birača iziđe na izbore, ili milijun ljudi, onda ti isti pričaju o maloj izlaznosti biračkog tijela. Pa zar ima bolja anketa nego li su to sami izbori, mislim da nema

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...