Sinovčić: “Suglasnost na preoblikovanje NK Zadar dao je ministar Boris Lalovac”

Preoblikovanje NK Zadar odvija se po zakonu, njega nije dogovorila ni ulica, niti nekakva lokalna ili ne znam kakva politika, već je rađeno profesionalno prema stručnom elaboratu koje je pregledalo ministarstvo sporta, a potom potpisao i ministar financija.

Naglasio je to Reno Sinovčić, nezavisni gradski vijećnik, na konferenciji za tisak priređenoj u utorak u klupskim prostorijama na Stanovima.

Bilo kakve optužbe u svezi s pretvorbom nogometnog prvoligaša kojima se imputira nezakonitost u postupku su neutemeljene i obična laž. U elaboratu doslovno postoji baš sve ono što i treba postojati, i najmanji detalj. I ponavljam nije mu dao suglasnost Božidar Kalmeta, ili Zvonimir Vrančić ili netko drugi, treći, nego je dao nitko drugi doli tadašnji predsjednik povjerenstva i sada ministar, Boris Lalovac. Ništa se tu kod nas nije dogodilo što ranije nije bilo u Puli, ili u Cibaliji, što nije bilo u Hajduku, poručio je vanjski suradnik NK Zadar na „presici“ u Ulici Hrvoja Ćustića.

Dodao je i kako mu je žao onih pojedinaca koji su se naslađivali prije zadnje utakmice s Istrom 1961, želeći potajno da Zadar ispadne iz društva prvoligaša.

– Da ja nisam ušao u klub 2000. danas ne bi Zadar uopće imao klub u prvom razredu hrvatskog nogometa. Tada je, otkriva, nogometni klub imao 15 milijuna kuna duga, a kroz 14 godine iza dobio je ukupno tek 16.5 milijuna kuna društvenog novca. Po sezonu nam treba 10 milijuna kuna, a mi dobijemo tri iz Grada. Tko je dodao još sedam, nego entuzijast koji to-   obrazložio je također- „čini iz ljubavi prema klubu koji je financijski počesto rupa bez dna“.

Posebno se osvrnuo i na, kako je istakao, nezakonito blokiranje računa medijske kuće VOX, što je prošlog petka napravila Porezna uprava.

Pa ja sam osobno pristao vratiti 3.3 milijuna kuna duga, za koji me terete na račun duga tvrtke Zadar security čiji sam bio suvlasnik. I to kao fizička osoba, reprogramom za koji sam donio garanciju na nekretninu koja vrijedi dva puta toliko, međutim zadarska Porezna uprava se žalila i iz ne znam kojega razloga nastoji da dug plati upravo Vox kuća. I Ministarstvo financija i Visoki trgovački sud odbili su tu žalbu, izričito tvrdim da tvrtka Vox za taj iznos ne može odgovarati, to je jednostavno sramotno, katastrofalno, u pitanju je klasični mobing koji nada mnom provodi Porezna uprava,  zaključio je vlasnik VOX medija.

Tu tvrtku, „koja nema društvenog novac i koja je u prihodima socijalni slučaj“, stvorio je, kako je rekao, sa svojih deset prstiju i nema razloga da ga se stalno napada. Požalio se na štetu koju zbog takvih događanja imaju njegovi djelatnici, a posredno i radnici Gortana koji imaju potraživanja koje sad nije u stanju podmiriti, jer je, kako je kazao, nezakonito VOX blokiran.

Iznio je i mišljenje kako iza svega stoji bivši načelnik zadarske krim- policije, Antun Novoselović, za kojega je ponovno napomenuo silovanje izvršeno navodno prije nekoliko godina, prozivajući SDP-ova vijećnika jer „bi bilo stvarno moralno da osoba, koja je čitav život bila policajac i milicajac, sama nakon sjednice Vijeća ode na poligraf“, a na pitanje novinara surađuje li zbog iznesenoga s policijom kazao je da „postoje određeni kontakti, ali ne može surađivati s policijom zato što joj ne vjeruje, budući je u nju razočaran“. No, spreman je razgovarati s DORH-om, ako treba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...