Slavko Linić ipak “oprao” Zorana Milanovića!

Premda je propustio, ili prolongirao, održati konferenciju za tisak koju je prilikom izlaska iz Vlade najavio za dan iza EU izbora, Slavko Linić ipak se u ponedjeljak oglasio i najavio nastavak borbe sa šefom SDP-a.

Kako piše Novi list, na sinoćnjoj sjednici Županijskog odbora SDP-a PGŽ-a Linić je poručio da će „prvi put u životu staviti sebe ispred stranke i da neće odustati“, te je najavio „oštru borbu unutar SDP-a“. Uvjeren je da će ga Zoran Milanović nakon toga isključiti iz SDP-a, ali se spreman žrtvovati da bi pokazao kako izgleda današnji SDP.

Smijenjeni ministar financija odmah nakon premijerove odluke da mora napustiti Vladu zbog slučaja Spačva najavio je da će pričekati kraj euroizbora i da će potom progovoriti – sada je to jasno i glasno najavio i kolegama u Županijskoj organizaciji, pri čemu se najpogrdnijim riječima obrušio na premijera i šefa SDP-a, i pritom dobio nepodijeljenu podršku. Nakon Linićeva izlaganja, u kojem je vrlo emotivno objasnio svoju stranu sukoba s Milanovićem, većina članova Županijskog odbora također je vrlo emotivno podržala Linića.

Radilo se o redovitoj sjednici Županijskog odbora, a iako je u Adamićevoj bilo i Milanovićevih ljudi, nitko od njih nije javno podržao šefa stranke, tako da se čini da je Milanović praktički ostao bez obrane na sjednici vrha najjače stranačke organizacije u državi. Na sjednici inače zatvorenoj za javnost, nije bilo Milanovićevog ministra Željka Jovanovića koji je bio u Splitu, piše Tihana Tomičić za Novi list i otkriva kako je županijski predsjednik SDP-a Zlatko Komadina navodno smirivao strasti, ali njegovi suradnici kritizirali su vrh stranke, ne samo predsjednika, već i glavnog tajnika i vrh Glavnog odbora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...