U Boćarskom domu na Savi starta “basketaški” 6.Memorijal Krešimira Ćosića

Bog je stvoria čovika, Zadar košarku, kaže legenda. Na sreću ne samo košarku, Zadar je stvorio i dao niz intelektualaca, mnogi među njima su „škule“ završili daleko izvan rodnog grada, ponajviše njih ipak pod padinama Sljemena.

E, sada, pitate se, kakva je poveznica – a ona se zove Klub zadarskih studenata, naravno u Zagrebu, koji tradicionalno na obljetnicu smrti zadarskog velikana hrvatske ali i svjetske košarke,  Krešimira Ćosića, organizira sada već šesti po redu memorijalni turnir u basketu, u balonu Boćarskoga doma nadomak „studošima“ popularnoga Cvjetnog naselja.

Nastupa 16 ekipa sa po tri igrača. Nakon turnira se u Klubu organizira dodjela medalja i priznanja najboljima, a uz prigodni domjenak prikazuje se i dokumentarni film iz Krešinog života. Pozivamo sve ljubitelje basketa da dođu i budu dio ovog događaja.

Datum i termin odvijanja je, petak, 23. svibnja, u 14:00.

Prijave se vrše na mail : [email protected], kotizacija iznosi 100 kn po momčadi, pobjedniku ide novčana nagrada. Po ekipi su dozvoljena 3 igrača plus 1 zamjena.

Dobra atmosfera je zagarantirana!

Naše članove, ali i ostale, pozivamo da nam se pridruže i u nedjelju, 25. svibnja, na točan datum obljetnice smrti Kreše Ćosića, i da na Mirogoju skupa položimo vijence i odamo počast jednom iz niza najvećih u hrvatskoj košarci ikada, kazao nam je Tin Juričić, novi predsjednik KZS-a, udruge koja okuplja sveučilištarce iz Zadra i okolnih naselja.

Evo malo atmosfere sa upravo završenog turnira u trešeti i briškuli. Pobjednici su Ivan Galešić i Roko Baričić, drugo mjesto su osvojili Petar Dešpoja i Matia Barbir, treće mjesto su osvojili Petar Perišić i Barbara Meštrov. Čestitke pobjednicima!

Klub je prije neki dan bio domaćin prikazivanja prvog zadarskog igranog filma „Mali div”, a povodom dana Zadarske županije i proslave svojeg 18. rođendana za svoje sugrađane organizirao je feštu u Zagrebu- tradicionalnu Zadarsku večer na kojoj su se tom prigodom na jednom mjestu skupili studenti iz čitave Zadarske županije ali i svi ostali zaljubljenici u Zadar i „klapsku pismu“ s privremenom adresom u glavnom gradu RH.

Druženje je počelo u izuzetno ugodnoj atmosferi u prostorijama Kluba na Britancu uz klapu Bošket i prigodni domjenak. Podijeljene su i sponzorske Maraskine nagrade vjernim članovima koji aktivno prate novosti preko facebook stranice,a također je porastao i broj novopridruženih članova.

Fešta je nastavljena do ranih jutarnjih sati u poznatom zagrebačkom noćnom klubu Roko, „na Savi“, uz koncert klape Intrade, a Klub se i ovog puta pobrinuo da svojim članovima osigura besplatan prijevoz, ulaz i promotivne cijene pića.

Početkom lipnja, kao najava sezone u pravom dalmatinskom ljetnom raspoloženju slijedi i tradicionalna „Ribarska večer“, također u klubu Roko gdje će zadarski studenti svoju županiju najbolje predstaviti okusima i mirisima karakterističnim za njihov zavičaj.

Na kraju moramo reći kako nas izuzetno raduje činjenica da je dosta novih članova pokazalo veliko zanimanje za aktivnim sudjelovanjem u poslovima Kluba i organizaciji događaja, a ovim putem se pozivaju i svi ostali zainteresirani da nam se pridruže i ostvare brojne pogodnosti. To mogu učiniti uoči svih događanja u Klubu, kao i na tematskim druženjima koje ćemo za njih organizirati, tvrdi i poziva agilni predsjednik Kluba.

Kako bi postali što dostupniji članovima, najavljuje Tin Juričić, uskoro bi trebala napokon krenuti i internet stranica klubzadrana.hr, u čijem sklopu će svim članovima biti omogućeno kreativno djelovanje i dostupne informacije o planiranim i provedenim događanjima, a do tada raspored događanja i naravno sve ostale obavijesti vezane uz Klub i dalje možete pratiti na facebook stranici Kluba Zadarskih Studenata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...