U dvorištu eko-vrtića “Višnjik” vijori se po treći put Zelena zastava

U dječjem vrtiću „Višnjik” u sklopu DV „Radost“, u petak je u dvorištu podignuta Zelena zastava čime je ovaj vrtić treći put za redom obnovio status eko-vrtića.

Prigodnoj svečanosti nasuprot zgrade „Kauflanda“, koju su priredile tete i djeca vrtića, nazočili su pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić i pomoćnica pročelnika Doroteja Kamber-Kontić, u društvu mališana,  odgajateljice, brojnih gostiju i roditelja.

Pored Hrvatske mi imamo još jednu domovinu, a to je naš Planet Zemlja za koju se moramo brinuti jer ako ona ne bude živjela niti naša domovina Hrvatska neće živjeti. Ova Zelena zastava naša je obaveza da čuvamo Zemlju i da svojim primjerom potaknemo i druge vrtiće i škole da čine isto, kazao je u ime Grada Zadra pročelnik Nekić čestitavši na obnovi statusa eko-vrtića tetama i djeci kojoj se kroz edukativnu igru pojasnila simbolika događanja.

Da bi se opravdao i zaslužio taj status nužno je pridržavati se zadanog protokola koji uključuje niz eko-aktivnosti tijekom dvije godine rada. Cilj ekološkog programa je razvijati kod polaznika svijest o njegovoj povezanosti s okolinom, usaditi osjetljivost i odgovornost prema prirodi i pridonijeti razumijevanju prirodnih procesa i njihove uzajamne ovisnosti.

U „Višnjiku“ su sigurni da u tome uspijevaju, a rezultat najbolje govori uređeni okoliš vrtića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...