U Ulici Bleiburških žrtava “niknuo” rotor, uređen nogostup, postavljena rasvjeta…

Hvala ti Isuse, dobro su se sitili tu uvesti reda!

Tribalo im je i vrimena

I prikoviše, a mogli su barem danas to malo lipše ušminkat.

Nu, stvarno, ono stablo unutra ka da je raketa, a ne biljka

[pullquote align=”right”]Privode se kraju i poslovi na kolektoru visoke zone na Bulevaru, kada bi trebala početi i najteža dionica projekta od stadiona ulicom H. Ćustića do plinare i ulice Domovinskoga rata[/pullquote]Promatrali su i komentirali prolaznici i namjernici, a njih je na „tromeđi“ tri trgovačka centra, Mercatora, Interšpara i Plodina, toliko da im se broja ne zna, među njima i dežurnih nezadovoljnika, što na pločniku, što u autima, svečano događanje ususret 1. svibnja.

Božidar Kalmeta, zadarski gradonačelnik, zajedno sa svojim suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićem, pročelnikom UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Darkom Kasapom i njegovim zamjenikom Matkom Segarićem, obišao je u srijedu novi kružni tok na križanju između dva hipermarketa u ulici Bleiburških žrtava.

Radi se o rekonstrukciji prilaznih ulica vrijednoj 6.3 milijuna kuna.

Ovime je napokon okončan kaos za vozače, pješake i bicikliste,  istaknuo je točno u podne  Kalmeta i najavio nove radove na nastavnim ulicama, kojima će Zadar, kako je kazao, u kvartu koji je bio prometno upitan, loše riješen, začepljen i zagušen, vrlo skoro dobiti dodatnu sigurnost, urbanu vizuru i protočan suvremeni cestovni sustav.

[pullquote align=”left”]Kako bi se olakšao dolazak i odlazak prema naselju Bili Brig, napravljen je rotor, a  uređena je i cesta u dužini 900 metara, ali nogostupi koji će se prilagoditi i biciklistima…[/pullquote]Rješavanje prometnog spoja Biloga briga na Bulevar i Jadransku magistralu najavljivano je gotovo desetljećima. Privode se kraju i poslovi na kolektoru visoke zone na Bulevaru, kada bi trebala početi i zadnja ujedno i najteža dionica projekta od stadiona ulicom Hrvoja Ćustića do plinare i ulice Domovinskoga rata.

Kako bi se olakšao dolazak i odlazak prema naselju Bili Brig, napravljen je rotor, a  uređena je i cesta u dužini 900 metara, nogostupi koji će se prilagoditi i biciklistima, postavljena je rasvjeta, a sada slijedi i hortikulturalno uređenje prostora.

Projekt se nastavlja dalje do ulica Svete Marije i Borka Šarlije Kese do spoja sa Splitskom ulicom, odnosno Putem Biliga. Time će se stvoriti jedan moderan pravac od ulice Ante Starčevića pa sve do Splitske ulice, pri čemu bi radovi trebali započeti na jesen, a taj projekt je trenutno u fazi otkupa zemljišta.

Prema zamisli tvrtke Gin company, po mišljenju okupljenih kvalitetan, zahvat na nedavnoj „crnoj točki“ su izveli uposlenici i mehanizacija Cesta Zadarske županije i Lavčevića. Doduše, zasmetale su svima prisutnima dvije nakoso nasađene pinije u centru kružnog toka, no pripisalo se to brzini finaliziranja radova, pa bi ispravka mogla uslijediti već sutra…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...