Cestitka_Uskrs

U Viru se zahuktali radovi na izgradnji hidrantskog platoa sa šest hidranata

Usporedno s duljim toplijim danima sredine i kasnog proljeća  inteziviraju se tradicionalno ususret ljeta građevinski i komunalni radovi u nizu primorskih mjesta. I to je izvrsna stvar. Negativnom se može prikazati u tom kontekstu činjenica da se kao po nekom standardu ponovno kopa, rovari, buši, neposredno uoči turističke sezone ili čak i onda kada je potonja već uvelike krenula. No, dobro, to je neka druga tema.

U narednom slučaju ipak je riječ o nečemu što ima pozitivan predznak. Dakle, na prostoru uz dionicu ceste iz centra Vira prema Torovima, nedaleko križanja s ulicom Put Patarinke, ovih su se dana zahuktali radovi na izgradnji hidrantskog platoa.

Plato će biti opremljen sa šest hidranata putem kojih će se puniti autocisterne za opskrbu domaćinstava pitkom vodom, vodu će se distribuirati „Vodovod-Vir”, a prema očekivanju investitora ovime bi cijena vodoopskrbe autocisternama na otoku trebala postati značajno jeftinija. Naime, ranije su prijevoznici vodu vozili s hidranata smještenih u Zadru ili okolnim mjestima što je znatno utjecalo na cijenu kubika vode kućanstvima i obrtnicima.

Naručitelj projekta je „Vodovod-Vir”, a po projektnoj dokumentaciji „Hidroprojekt-inga” iz Zagreba radove izvodi „Vodoinstalacija” Zadar. Investicija je vrijedna oko 790 000 kuna, a rok za izvođenje radova, definiran ugovorom, je 50 radnih dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...