U Zadru u listopadu državni stručni skup povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica

U Domu županije župan Stipe Zrilić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić primili su u petak predstavnice Hrvatske udruge školskih knjižničara, Vanju Jurilj predsjednicu Udruge i Ivanu Perić predsjednicu zadarske podružnice udruge knjižničara.

Tema radnog sastanka bila je organizacija državnog stručnog skupa Sine qua non školskih knjižnica namijenjenog školskim knjižničarima RH povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica u Zadru, 24.-25. listopada 2014.

Hrvatska udruga školskih knjižničara (www.husk.hr) utemeljena je 2002. radi kvalitetnijeg promicanja školskoga knjižničarstva, bržeg i kvalitetnijeg protoka informacija, promicanja profesionalnog statusa školskih knjižničara te ostvarivanja drugih ciljeva i zadaća u skladu sa odgovarajućim zakonom, standardima i pravilnicima.

Udruga organizira svoje godišnje skupove svake godine u drugoj županiji, s ciljem da u isto vrijeme pruži potporu radu kolega stručnjaka i progovori o temi koja se aktualnošću i značajem nametne kao bitna za rad općenito školskih knjižnica. Tako je 2011. u Splitu organiziran stručni skup Horori a priori: knjige o kojima se ne govori, a tražene su u fondovima školskih knjižnica, u Zagrebu 2012. stručni skup Školske knjižnice: ključ za prošlost, sadašnjost i budućnost, a u jesen 2013. bio je to skup u Vukovaru s temom Znanje koje gradi mostove – jedan prilog toleranciji i međusobnom razumijevanju. Planirano je da domaćin četvrtom samostalnom državnom stručnom skupu Udruga bude Zadar.

Predsjednica HUŠK, Vanja Jurlij, izrazila je nadu kako će građani prepoznati značaj navedenog skupa i njegov mogući značaj za Zadarsku županiju, a kroz razgovor upoznala je župana i pročelnika s programom, predavačima i sudionicima listopadskog skupa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...