Otkrivena najveća tajna Banskih dvora! Kredit HBOR-a članu Milanovićeve obitelji!

Večernji list otkriva najveću tajnu Banskih dvora, koju su krili od javnosti dvije godine. Samo dva mjeseca nakon što je Zoran Milanović postao predsjednik hrvatske Vlade, tvrtka supruge njegova brata Krešimira Milanovića – Miglu Autopraone – dobila je 250.000 eura kredita (oko 1,9 milijuna kuna) od državne Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).

Kredit je dan za gradnju samoposlužne autopraonice u Sesvetama. Tvrtka Miglu Autopraone osnovana je u travnju 2011. i nakon nepunih godinu dana postojanja dobila je kredit od državne banke. Formalne su osnivačice tvrtke Ivana Milanović i Vesna Gluhak. Prema prvim slovima prezimena Milanović i Gluhak tvrtka je i nazvana.

Miglu je od HBOR-a dobio novac iz programa za mikro, male i srednje poduzetnike, i to preko Centar banke, s kojom je državna banka sklopila ugovor za plasman kredita poduzetnicima. Uvjeti kredita bili su vrlo povoljni – kamata 4,4 posto, poček godinu dana i rok otplate sedam godina i devet mjeseci.

Ugovor o kreditu između Miglua i Centar banke sklopljen je 28. veljače 2012. No budući da je u međuvremenu Centar banka otišla u stečaj, kredit Miglua preuzeo je HBOR i on se sad vodi kao izravan kredit te državne banke. Nedugo nakon što je Miglu dobio kredit, iz vlasništva te tvrtke izašla je Ivana Milanović.

Tako se ona 26. travnja 2012. godine briše u sudskom registru kao jedna od osnivačica i jedina formalna vlasnica ostaje Vesna Gluhak. Krešimir Milanović kategorički tvrdi da on nema nikakve veze s tvrtkom Miglu i niječe tvrdnje da je on u biti bio pravi suvlasnik te tvrtke s Ivicom Gluhakom, suprugom Vesne Gluhak. On kaže da s Ivanom ne živi već tri godine i da je ona Miglu osnovala s prijateljicom Vesnom kako bi pokrenula neki drugi biznis, a ne autopraonicu, te da su se onda razišle.

Iz Vlade su za 24 sata komentirali kako premijer Zoran Milanović zbog ovog slučaja ne razmišlja o ostavci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...