Za mjesto smijenjene Meri Matešić natječe se pet kandidata

Za mjesto direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice stiglo je šest prijava od čega pet valjanih. Što je šesti kandidat propustio poslati i koji uvjet nije zadovoljio iz Povjerenstva za evaluaciju pristiglih natječajnih prijava, koje se danas sastalo, ne pojašnjavaju. U priopćenju iz HTZ-a se samo kaže kako će Povjerenstvo sada razmatrati prijedloge godišnjeg programa rada, koji su potencijalni kandidati trebali poslati, te da će ih onda zvati na intervjue. Procedura izbora trebala bi biti okončana tijekom iduća dva tjedna.

Inače, o nasljedniku smijenjene Meri Matešić odlučuje Povjerenstvo kojem je na čelu zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, a članovi su Davor Ižaković, pomoćnik ministra, te predstavnik hotelijerske branše Kristian Šustar, Ante Mihić iz Ceha ugostitelja i predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba. Bivša direktorica taj je posao, nakon odlaska dugogodišnjeg čelnika HTZ-a Nike Bulića, obnašala tek nešto dulje od godinu dana.

Natječaj je bio otvoren mjesec dana, od 10. travnja do 10. svibnja, a Glavni ured HTZ-a je bez čelnog od smijene M. Matešić, nešto više od mjeseca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...