10. međunarodna konferencija Hrvatskog nuklearnog društva

Hrvatsko nuklearno društvo organizira deseto izdanje međunarodne konferencije “Nuklearna opcija u zemljama s malim i srednjim elektroenergetskim sustavima”, koja će se održati u Zadru od 1. do 4. lipnja. Konferencija je organizirana u suradnji s

Međunarodnom agencijom za atomsku energiju, Državnim zavodom za radiološku i nuklearnu zaštitu, Fakultetom elektrotehnike i računarstva, te Europskim nuklearnim društvom s ciljem prikupljanja i izmjene iskustava u korištenju nuklearnih elektrana. Za konferenciju je prijavljeno preko 70 referata, te stotinjak znanstvenika i stručnjaka iz područja nuklearne energetike iz dvadesetak zemalja Europe i svijeta.

Na konferenciji će se govoriti o perspektivi nuklearne energetike, naročito u svijetlu aktualne problematike vezane za klimatske promjene, te će se usporediti nuklearna opcija s drugim energetskim opcijama sa stajališta ekonomičnosti i utjecaja na okoliš. Također bit će prikazan razvoj nekih novih nuklearnih reaktora, kao i analize nuklearne sigurnosti; pitanja odlaganja nuklearnog otpada i razgradnje elektrana; pitanja nuklearne regulative; te veoma značajno pitanje odnosa s javnošću.

Konferencija se održava u hotelu Kolovare, a otvaranje konferencije je u ponedjeljak 2. lipnja 2014. u 9:00 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...