Održava se 21. seoska olimpijada starih sportova i borba bikova

Ove godine održava se 21. Seoska olimpijada starih športova i borba bikova na terenima Bik Commerca d.o.o. u stoljetnoj šumi hrasta medunca (zaštićenom spomeniku prirode) s početkom u nedjelju 15. lipnja.

Na programu su stare sportske discipline, a natjecanja počinju u 9 sati i završavaju atraktivnom borbom bikova ( bikijada). Prijave za natjecanje u pojedinim disciplinama primaju se na niže navedene kontakt telefone i neposredno prije samog početka natjecanja kod centralne bine.

DISCIPLINE:

  1. Skok u dalj s mjesta
  2. Kamena s ramena
  3. Potezanje klipa
  4. Jačanje
  5. Borba na gredi
  6. Potezanje konopa za žene
  7. Potezanje konopa za muškarce
  8. Obaranje ruke za žene
  9. Obaranje ruke za muškarce
  10. Borba  bikova – bikijada

 

DODATNA PONUDA:

  • bogat kulturno – zabavni program
  • široka gastronomska ponuda
  • zabavni program za djecu
  • izložbeno-prodajni sajam

 

I ove godine očekuje sepreko 15000 posjetitelja. Natjecanja se održavaju na ograđenom travnatom terenu eko etno sela Škopljanci – Radošić,  zaštićenoj ruralnoj cjelini pri konzervatorskom odjelu.  Prema dosadašnjim najavama, na ovogodišnjoj Seoskoj olimpijadi, očekuje se izrazito veliki broj natjecatelja u svim disciplinama iz cijele Hrvatske i inozemstva. Radošić je od samog centra Splita udaljen 25 km, od Šibenika 30 km te 7 km od autoceste na izlazu u Prgometu.  Parking je osiguran za sva vozila, a tereni su kompletno infrastrukturno opremljeni za jednodnevne izlete.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...