Arapima koji su jučer gostovali kod Kalmete zanimljivi zadarski projekti

Potkraj godine u Hrvatsku dolazi veća skupina gospodarstvenika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su zainteresirani za ulaganja u našu zemlju, pogotovo u Zadar.

O mogućnostima investiranja u razvojne projekte, izaslanstvo gospodarske komore i veleposlanstva Ujedinjenih Arapskih Emirata informirao je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta. Predstavio im je gospodarsku zonu Crno, sportski centar Višnjik i druge projekte.

“Govorili smo o luci Gaženica, o komercijalnim sadržajima koji mogu biti u luci Gaženica, Upoznali smo ih s projektom vrata Zadra, gdje također, osim, osim ovih općedruštvenih sadržaja ima i komercijalnih sadržaja, između ostaloga naravno i hotel”, rekao je Kalmeta.

Predstavnik emiratske gospodarske komore Mohamed A. Al Nuaimi je dodao kako su se u tri dana, koliko su u Hrvatskoj, uvjerili da postoje projekti koji bi mogli biti zanimljivi ulagačima iz njegove zemlje.

“Uvidjeli smo niz mogućnosti u kojima naše, bilo državne, bilo privatne tvrtke mogu ulagati u projekte u Hrvatskoj”, rekao je Al Nuaimi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...