Basket, mali balun, susret Vespaša, delicije, razgledavanja, koncerti…

“Dani sporta i glazbe Novigrad”, naziv je tradicionalne manifestacije koja uskoro započinje i kojoj je, kao što proizlazi i iz samog imena, domaćin Novigrad dalmatinski, 27. i 28. lipnja.

Priredba bi, najavljuju organizatori, i godine okupiti brojne eminentne hrvatske glazbenike, sportaše, predstavnike medija i sve željne dobre zabave i „ludog“ provoda.

Na mjesnoj rivi će tako u obje večeri biti organizirani besplatni koncerti – u petak 27. lipnja posjetitelje zabavlja tamburaški sastav „Begini”, u subotu 28. lipnja feštu od pada mraka do rane zore garantiraju Ivana Banfić i Minea. Novigradskom rivom odzvanjati će, kažu, hitovi poput „Godinama“, „Za sve moje bivše“, „Vrapci i komarci“, „Šumica“, „Napala me s leđa“, „Uberi ljubicu“, „U krvi imam te“ „Obriši suze“, „Da me hoće Stipe“, a u veseloj i opuštenoj atmosferi zasigurno će se plesati od prvog do zadnjeg noćnog takta.

Uz koncerte popularnih glazbenika, manifestacija nudi i brojne sportske programe – tradicionalni košarkaški turnir (basket), malonogometni turnir, ali i susret vlasnika i ljubitelja Vespi u suradnju s Vespa klubom Zadar.

U Novigradu dalmatinskom, kojeg mnogi smatraju jednim od najromantičnijih turističkih destinacija na Jadranu, posjetitelji događanja imaju priliku uživati u autohtonim gastronomskim delicijama, sportskim aktivnostima, kupanju i sunčanju, šetnji podno gradskih zidina, razgledavanju povijesnih znamenitosti, crkava i muzeja ili jednostavno upijati ljepotu čudesnog novigradskog mora.

Kao cilj zbivanja ističe se prikupljanje sredstava koja će se utrošiti za uređenje nogometnog igrališta NK NOŠK, kupovinu sportske opreme za najmlađe uzraste nogometnog kluba i promicanje turističke ponude Novigrada.

Navedeni programi oba dana su za posjetitelje besplatni, a odličan provod u prekrasnom Novigradu, tvrde na kraju i ne bez ponosa vrijedni organizatori, zagarantiran.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...