Bazu u Zemuniku posjetio i Generalni direktor Međunarodnog osoblja NATO-a

Baza zrakoplovna u Zemuniku polako zauzima značajno mjesto na svjetskoj karti vojnih aerodroma, naravno ne kao neka spektakularna velebna luka, koliko kao dokazano kvalitetan i vrsni obučni centar u samom srcu Mediterana.

Danas, u ponedjeljak, 83. ZB HRZ i PZO posjetio je i generalni direktor Međunarodnog vojnog osoblja u sjedištu NATO-a Air, Marshal Sir Christopher Harper, gdje je prisutnim pilotima, časnicima i kadetima održao predavanje “NATO budućnost nakon završetka misije ISAF-a.

Ugledni gost se u vojunoj bazi sastao s direktorom Glavnog stožera Oružanih snaga RH general bojnikom Matom Pađenom i zapovjednikom HRZ-a i PZO-a brigadnim generalom Draženom Ščurijem, a u stalnoj pratnji tijekom trodnevnog posjeta Hrvatskoj je hrvatski vojni predstavnik u NATO-u i EU general pukovnik Mirko Šundov.

Tijekom boravka u vojarni Zemunik general Harper je obišao i letačke eskadrile 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a, gdje se upoznao s aktivnostima i razvijenim sposobnostima postrojbi , a  razgledao je i zrakoplovnu vojnu tehniku kojom je opremljena baza.

Prvi je to njegov posjet Hrvatskoj, a osim baze u Zemuniku visoki predstavnik NATO-a posjetio je i Hrvatsku ratnu mornaricu, a kako saznajemo obišao je i Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...