Biograd uoči spektakla Harley Davidsona domaćin Yamaha XJR Eurofesta

Biogradu na Moru skoro čitav ovaj tjedan, od ponedjeljka do petka, domaćin je  europskom moto susretu „Yamahe XJR“ koji je okupio ljubitelje spomenute marke motocikla.

Preko 200 motorista smještenih u Ilirijinom kampu Park Soline, u mobilnim kućicama, stigli su iz desetak zemalja: Nizozemske, Poljske, Italije, Češke, Velike Britanije, Njemačke, Poljske, BiH, San Marina, … pa čak i iz Rusije, udaljene 2. 000 kilometara.

U planu je da motociklisti obiđu Nacionalni park Krku, a središnje događanje bit će upriličeno na biogradskoj rivi kada će preko 100 motora biti izloženo na pješačkoj stazi uz more kako bi ih obišli i razgledavati brojni posjetitelji događanja.

Provod za motoriste održat će se 4. lipnja na večer u restoranu kampa uz nastup lokalnog benda Free Way. Naredni dan, u četvrtak, rezerviran je za izlet na Kornate, a zadnji dan sudionici će moći uživati u posjetu biogradskom gastro stolu na rivi s domaćim specijalitetima. Inače, u pitanju je sedmi susret kontinentalnih vlasnika i zaljubljenika u metalnog dvokotača s matičnom adresom iz Japana, prvi kod nas.

Biograd polako tako kao da postaje hrvatski centar motorista „specijalista“. Ne zaboravimo da je „kraljevski grad“ tjedan iza domaćin velebnom druženju 50.000 motociklista s Harley Davidson „makinjama“, spektaklu u periodu 12.-15. lipnja. Iduće godine grad su pak za svoj susret već rezervirali i ljubitelji Vespe, očekuje se dolazak njih oko 10. tisuća…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...