Biogradski “Croatia Harley Days 2014.”, među Top tri svjetska “inventa”, Harleyjem se provozali gradonačelnik i ministar

Nema nikakvih sumnji, manifestacijom kojom pribivamo, Biograd se uvrstio u Top tri svjetska inventa. Manifestacije koji su top iventi su među glavnim instrumentima jednog organiziranog promišljanja kako razviti turizam, kako razviti neku destinaciju da bude poželjna i prepoznata kao takva. O Harleyu ne treba puno pričati, ovo je i Top organizacija, to je brand, ne samo kao glavni proizvod, motocikl, već kao i priredba i nije bitno nešto napraviti da bi se privukli turisti, potrebno je raditi fokusirano, osmišljeno, zaokruženo, svaka čast, primijetio je i biranim riječima pohvalio domaćina Darko Lorencin, ministar turizma

On je u Biogradu na Moru otvorio „Croatia Harley Days 2014″, koji uključuju i 23. europski H.O.G. Rally, popularnih motokotača.

– Biograd  je dobio to povjerenje i ove godine imamo vrhunski europski ivent, među najboljima kontinentalnima. Naravno da to podržavamo i želimo da se i drugi ugledaju na vas, tako da narednih godina nemamo u Hrvatskoj jedan, dva ili deset, već i puno više top ivenata, poručio je ministar poželjevši dobrodošlicu za najmanje tridesetak tisuća motociklista koji će u „kraljevskom gradu“ boraviti između 12. i 15. lipnja.

Službenom otvorenju trodnevne priredbe nazočio je i Jeremi Pick voditelj Harley Owners Group koji  je između ostaloga pohvalio i „neviđenu ljepotu krajolika“.

– Rado se sjećamo godine kada je Harley Davidson prvi put stigao u Biograd na moru, i ta će uspomena zauvijek živjeti u nama. Oni koji su sudjelovali u manifestaciji ostali su očarani ljepotom lokacije, krajolika, cesta ali i gostoprimstvom domaćina. Od tih dana do danas neprestano smo slušali isto pitanje, kada će se Harley Owner Group vratiti u Biograd. Napokon smo dočekali tu priliku za povratak. Mjesecima smo marljivo radili, kako bi manifestacija 2014. bila veća, bolja i uspješnija u svakom pogledu. Možete biti sigurni da će u čitavom gradu biti mnogo glazbe, zabave, plesa, hrane i malo pića, primijetio je u biogradskoj vijećnici uz duhovitu opasku prvi čovjek HOG-a.

Biogradski kafići, barovi, trgovi i sva mjesta u gradu u petak vrve starim i novim prijateljima, ceste i ljepota hrvatske obale izmamile su ponovno nepregledne kolone motociklista.

– Moram kazati, od samog početka organizacije H.O.G. Rallya, svi s kojima smo se susreli u Hrvatskoj, poput lokalnih vlasti i policije, do djelatnika gradske uprave, bili su više nego susretljivi. Iz tog razloga Harley-Davidson najljepše zahvaljuje svima u Biogradu na podršci u realizaciji manifestacije i sigurni smo da će svaki posjetitelj osjetiti jednako srdačnu dobrodošlicu koja je sjajna, napomenuo je Pick, uvjeren „da će svaki gost bez obzira otkuda doputovao, iz Biograda na Moru ponijeti uzbudljive doživljaje koje će godinama prepričavati, što upravo to i jeste bit posjedovanja Harleya“.

Normalno, kako je i red, srdačnu dobrodošlicu svim sudionicima manifestacije u Biogradu zaželio je i gradonačelnik Ivan Knez, dodajući kako je posebna čast da je baš Biograd na Moru opet izabran za domaćina najvažnijeg europskog okupljanja.

– Naime, manifestacija Croatia Harley Days, koja uključuje i 23. europski  H.O.G. Rally, po drugi puta naš grad velikim slovima upisuje na turističku kartu Europe, a što mene kao gradonačelnika čini posebno sretnim. Veseli nas i činjenica što su Biograd, Zadar i cijela naša županija spremno i otvorenih ruku dočekali tako veliki broj gostiju. Prilika je to za šire upoznavanje prirodnih ljepota Hrvatske, pa će i ovogodišnje događanje Croatia Harley- Days, ostaviti dobar dojam na sudionike ali i goste, time i doprinijeti još boljoj promociji grada i njegovog šireg okruženja u turističke namjene,  istakao je biogradski „poteštat“.

Inače, nakon otvaranja događanja, ministar Darko Lorencin, gradonačelnik Ivan Knez i dogradonačelnik Marijan Stopfer provozali su se ulicama na poznatim Harley vozilima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...