Bivši uposlenici CZL-a: “Tražimo rješavanje kaznenih prijava i reviziju privatizacije!“

Bivši zaposlenici tvrtke Croatia- Zadar Line d.d. u utorak će prirediti mirni prosvjed s početkom u 10 sati, ispred zgrade Doma sindikata, u ulici C.F. Bianchia 2.

Ta nekad jedna iz reda najpoznatijih hrvatskih prijevozničkih tvrtki, likvidirana je u stečaju nakon 13 godina koliko je trajao taj postupak. Stotinjak radnika ostalo je bez radnih mjesta i bez otpremnina, a imovina tvrtke vrijedna 100-ak milijuna kuna je prodana i otuđena pod sumnjivim okolnostima, ističe Ivan Bucić, glavni sindikalni povjerenik CZL-a.

Uz njega skupu će se nekadašnjih djelatnika, sada zakinutih u mnogim regulativama, obratiti i njegov zamjenik Predrag Dušević, članovi povjerenstva Mile Jurjević i Ive Števanja, kao i pravni zastupnik Ureda SSSH Zadarske županije, Vedran Uranija.

Bivši radnici i njihovi sindikalni predstavnici ponovno bi, inače, trebali uputiti zahtjev kojim kod Državnog odvjetništva RH i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, ubrzanje postupka, tj. da se konačno počnu žurno rješavati njihove kaznene prijave koje su podnijeli protiv odgovornih osoba, koje u nečijim škafetinima skupljaju prašinu preko dvije godine, a uredno dostavljene zbog zlouporabe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju, ali i zbog nezakonite prodaje i otuđenja imovine Croatia-Zadar Linea.

Također, nekadašnji uposlenici traže od nadležnih i odgovornih isplatu otpremnina i reviziju privatizacije Croatia-Zadar Line d.d., povrat kompletne imovine Croatia-Zadar Line d.d. – tzv. „starog kolodvora“ u Zadru, kao i kolodvora u Obrovcu i Benkovcu u imovinu tvrtke, a najavljuju daljnje prosvjedne i sindikalne akcije do ispunjenja zahtjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...