Borbe gladijatora u središtu Benkovca, na popularnoj Šetnici

Po treći put nakon što je pokrenut u mjesecu travnju, paralelno s održavanjem Benkovačkog sajma, u utorak 10. lipnja, od 8.00 do 13.00 sati, na prostoru Benkovačkog sela, na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu, na popularnoj Šetnici, organizira se „Benkovačka pijaca“.

Nakana “pijace” koja se inače, s namjerom da postane nova tradicija u centru grada, održava svakoga 10. u mjesecu, promoviranje je zdrava eko hrane, čuvenih benkovačkih vina, tradicionalnih obrta i suvenira benkovačkog kraja.

U sklopu manifestacije, studenti Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru održat će svoje popularne Bakanalije, a tom prigodom planiraju prezentirati borbe gladijatora kojima bi posjetitelje vratili u doba Rimskog Carstva.

„Benkovačka pijaca“ s kvalitetnim, lokalnim proizvodima Bukovice i Ravnih Kotara, provjerenog porijekla, na mjestu gdje se 1910. ispod murve rodio i nadaleko poznati Benkovački sajam, nastao je s ciljem oživljavanja središta Benkovca u vrijeme održavanja sajma kao dio aktivnosti Turističke zajednice i Grada Benkovca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...