Kalmeta, Zrilić i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa!

U Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije (B.Petranovića 8), danas, s početkom u 12 sati, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa RH provest će program edukacije županijskih dužnosnika u pitanjima sukoba interesa i podnošenja izvješća o imovinskom stanju.

Sustavno provođenje edukacije državnih, lokalnih i regionalnih  dužnosnika u pitanjima sukoba interesa, utvrđeno je kao i jedna u nizu mjera Akcijskog plana uz nacionalnu Strategiju suzbijanja korupcije, a programom edukacije u županiji bit će obuhvaćeni župan, gradonačelnici, načelnici, njihovi zamjenici kao i  predstojnik Uprave državne uprave u Zadarskoj županiji.

Edukaciju će provesti članovi Povjerenstva predvođeni predsjednicom tog povjerenstva Dalijom Orešković. Kroz edukaciju će se dužnosnicima nastojati pojasniti svrha podnošenja izvješća o imovinskom stanju, kao i svrha i postupak provjere podataka iz podnesenih izvješća. također i odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa koje propisuju ograničenja i zabrane za koje je iskustvo pokazalo da uzrokuju najviše nejasnoća, a time i najviše povreda Zakona u praksi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...