Brojni članovi HDZ-a oprostili se od preminulog Jose Škare

Josu Škaru pamtim kao odlučnog, ustrajnog i pravičnog čovjeka. U politici iznimno odgovoran, Joso je odisao ozbiljnošću i požrtvovnošću. Danas dijelimo osjećaje tuge i boli, žal za gubitkom prijatelja i kolege. Za sve što je učinio Zadar mu zahvaljuje i Zadar ga poštuje, kazao je potpredsjednik HDZ-a i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta na komemoraciji koju je u povodu smrti Jose Škare u petak u Zadru organizirala Hrvatska demokratska zajednica.

Kalmeta se prisjetio brojnih dužnosti koje je Joso Škara obnašao, od predsjednika zadarskog HDZ-a i saborskog zastupnika, do ministra rada i socijalne skrbi u vladi Nikice Valentića i Zlatka Mateše.

U mnogočemu je bio politički uzor. Uvelike je pridonio brojnim izbornim pobjedama naše stranke, istaknuo je Kalmeta.

Zadarski župan Stipe Zrilić, član Središnjeg odbora HDZ-a i prijatelj Jose Škare od gimnazijskih dana u Zadru, rekao je da je Bog pozvao k sebi velikog i dobrog čovjeka.

Joso je bio veliki čovjek i veliki domoljub. Imao je blagi pristup svakom čovjeku, bio je mudar, ozbiljan, razborit. Njegovim preranim odlaskom nastala je velika praznina i nedostajat će nam vedri duh, dobrota i optimizam kojima je zračio, rekao je Stipe Zrilić.

U ime Škabrnje, rodnog mjesta Jose Škare, posljednje je pozdrave uputio Zoran Gurlica.

Početkom agresije na Hrvatsku Joso je pomagao u stvaranju dobrovoljačkih odreda iz kojih je nastao Samostalni bataljun Škabrnja. Nakon rata redovito je dolazio u Škabrnju, za čiji je razvoj dao veliki doprinos. S ljubavlju i žarom pristupio je izgradnji Memorijalnog centra u Škabrnji i zaslužio je da ga završimo, kazao je Gurlica.

Na komemoraciji, na kojoj je stihove čitala Katarina Pavičić, upućeni su izrazi sućuti prisutnim članovima obitelji Jose Škare.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...