Buffalo Bill City ugostio male „bodule“ iz Preka, Ugljana, Sutomišćice i Lukorana

Buffalo Bill City, ne nije u SAD-u, nije niti u Brazilu, otkud vam to, a nije ni filmska adaptacija nekakve „vestern“ limunade o popularnom junaku Divljeg zapada.

Radi se o replici kaubojskog, i indijanskog, naselja u Vrsima, a koji su posjetili predškolci iz  obližnjih nam županijskih otočnih naselja.  Dvadeset i dvoje djece iz svih skupina Dječjeg vrtića Lastavica, Dupini, Ribice, Zečići, Zvjezdice, Leptirići iz Preka, Ugljana, Lukorana, Sutomišćice, spremnih na jesen za polazak u prvi razred osmoljetki, u pratnji teta i odgajateljica, obišli su i zainteresirano razgledali mini selo kao prebačeno iz davnih doba.

“Mali zeleni“ razgledali su grad, igrali se, tražili zlato, a dvoje mališana bilo je toliko uspješno u tome da su osvojili i nagradu. Na zajedničkom ručku najbolje se vidjelo koliko se s djecom radilo i postiglo u četiri godine boravka u vrtiću. Pristojni, uglađeni, poslušni, dobri. Iako uzbuđeni, strpljivo su čekali u redu za jahanje konja. Jedna je djevojčica čak htjela kupiti konja…, ispričala je za službenu stranicu Općine Preko ravnateljica Jadranka Selak i dodala pritom kako su na povratku mališani dobili i knjige domaćina na dar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...