Defile Harley Davidsona u subotu privremeno zatvara i ograničava niz prometnica

U povodu moto-susreta i svjetskog okupljanja motociklista pod nazivom „Croatia Harley Days & European H.O.G.Rally“. koji se u Biogradu odvijaju između 12. i 15. lipnja, PU Zadarska izdala je posebno upozorenje i obavijest o privremenoj  novoj regulaciji prometa. U subotu, 14. lipnja s početkom u 12.30 sati započinje u sklopu manifestacije veliki defile Harley-Davidson motocikla od Zadra do Biograda na Moru, u kojem organizator očekuje sudjelovanje oko četiri tisuće sudionika.

Okupljanje sudionika defilea predviđeno je s početkom u 10.30 sati, i to na prostorima hotelskog kompleksa „Borik” (autokamp i glavni ulaz), na dvorištu i parkiralištu Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole u ulici A.G. Matoša.

 

Trasa kretanja defilea:

Zadar

– Ulica A. G. Matoša – Obala kneza Trpimira – Oko Vrulja – J.J. Strosmayera – J.B. Jelačića – Obala kneza Branimira – Jazine – Obala kralja Tomislava – Liburnska obala-Lančana vrata -Trg Tri bunara -Ulica Zadarskog mira 1358 – M. Pavlinovića – A. Kuzmanića –Foša – K.D. Zvonimira – rotor – N.Š. Zrinskog – A. Starčevića – V. Mačeka – Biogradska cesta-D8.

 

Zadar – Biograd

– Bibinje-Sukošan-Sv. Petar-Turanj-Sv. Filip i Jakov-Biograd n/m Ulica dr. F. Tuđmana-Trg Hrvatskih velikana-Trg Kralja Tomislava – Obala kralja Petra Krešimira IV.

Upravo zbog spomenutoga događanja, u vremenu od 10:00 do 15:00, cestovni promet na području Zadra, kao i na dionici D8 od Zadra do Biograda, biti će znatno usporen i otežan.

– Baš iz toga razloga apeliramo na sve sudionike u prometu da u najmanjoj mogućoj mjeri koriste navedene prometnice za kretanje u naznačeno vrijeme, a ujedno pozivamo na razumijevanje i uvažavanje privremene regulacije prometa koju će provoditi prometna policija. Također napominjemo da će policijski službenici temeljem čl.79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima  snimati navedeno javno okupljanje,   istakli su iz PUZ-a.

 

Izdana je i preporuka vozačima za dan 14. lipnja:

U intervalu od 10:30 do 13:30 u Zadru u što manjoj mjeri koristite ulice A.G. Matoša, O. K. Trpimira, Oko Vrulja, J. J. Strosmayera, Biogradsku, O. K. Branimira, Poluotok, Fošu, Kružni tok i A. Starčevića.

Između 12:00 i 13:30 za odlazak na Poluotok ne koristite vozila.

U vremenu od 12:30 do 15 sati, u što manjoj mjeri koristite cestu D8 na dionici Zadar- Biograd i obratno, kao i ulice u Biogradu:  Dr. F. Tuđmana i Trg hrvatskih velikana.

Policija je dala i napomenu da će u subotu, u 12 sati, prije starta defila u Zadru, za promet biti zatvorena Ulica A. G. Matoša, a kod ulaska defilea u Biogradu na Moru Ulica Dr. Franje Tuđmana. U kretanju defilea koristit će se desna prometna traka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...